Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo bolečine v kolkih

bolečine v kolkih

Spoštovani..
Prebrala sem sporočilo gospe s podobnimi težavami, le da mene boli v desnem kolku in to le pri teku,oziroma če skačem ali če prenesem težo na desni kolk, tako da ga zelo obremenim. To se dogaja že kakšen teden ali mogoče več, vmes nisem tekla, da bi se stanje mogoče izboljšalo,včeraj pa je bilo pri isto. Tečem navadno po 8km po asfaltu,ampak sem že kar navajena in to nizame kakšna posebno huda obremenitev. Nosim primerne športne copate za tek po asfaltu. V bistvu tečem že nekaj časa(let), težave pa so se pojavile šele sedaj.

Vljudno vas prosim za odgovor in vas lepo pozdravljam.

Potreboval bi malo podrobnejši opis težav. Kaj je za vas bolečina v kolku (ali vas boli v dimljah ali na zunanji strani stegna v višini kolka?). Sodeč po opisu in če res boli v kolku, torej čutite bolečino v dimljah tam kjer se projecira bolečina ob težavah s kolčnim sklepom, potem gre verjetno za obrabo sklepnega hrustanca kolka, ki da takšno klinično sliko. Dobro bi bilo vedeti več tudi o vaših letih. Vsekakor tek po asfaltu odsvetujem, ne glede na tip težav, ker ne glede na tip obutve predstavlja tek po asfaltu večjo obremenitev za nosilne sklepe kot pa tek po tartanu ali drugih bolj mehkih podlagah. Za začetek bi prosil osebnega zdravnika za RTG slikanje obeh kolkov.

asist. Vedran Hadžič, dr. med. ------------------------------------ Fakulteta za šport Katedra za medicino športa Gortanova 22, 1000 Ljubljana telefon: 01/5207 828 ali 829 www.sportsrehabilitation.net Naročanje: 5207 726 (g. Janez Vodičar)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close