bolečine v kolkih po daljšem teku
Pozdravljeni,pred enim tednom sem pretekla 21km na ljubljanskem maratonu. Že med tekom sem začutila bolečino v sredini pri sramni kosti a ni trajala dolgo. Skozi cilj sem še zbrala toliko moči da sem še šprintala, potem pa so se pojavile težave. Bolečina se je ojačala, tako da sem komaj prišla do avta. Bolečina se je razširila v levi kolk. Cel teden težko hodim, kaj šele da bi se kaj rekreirala. Po enem tednu se stanje izboljšuje toda še vedno težko zlezem v in iz banje ali avta. Bolečina se ojača, če kihnem. Če enakomerno hodim sem skoraj brez bolečin. Na začetku sem komaj nosila otroke oz se je bolečina ojačala če sem nosila težke predmete. Še vedno z bolečino dvignem levo nogo čez desno ko sedim.
Kaj mislite da bi to bilo.
Moram še povedati, da sem s tekom začela šele pred 5 meseci in da nisem navajena trde asfaltne podlage kakršna je bila na maratonu.
prosim za odgovor
z lepimi pozdravi vaša zvesta bralka sergeja
Sodeč po opisu gre pri vas za bolečine v dimljah, kjer so vzroki zelo različni. Lahko bi šlo za poškodbo adduktorjev, vendar glede na poslabšanje ob nošenju težkega bremena, kihanju in podobno bi lahko šlo tudi za razvoj kile. Vsekakor vam svetujem, da obiščete zdravnika.
Forum je zaprt za komentiranje.