Najdi forum

Spoštovani,

pred cca 15-letimi sem si na smučanju zlomila nogo v kolenu. Prvotna diagnoza je bila strgane vezi, strta kost, poškodovan meniskus. Kasneje se je pokazalo, da je poškodovana samo spodnja kost v kolenskem sklepu, katero so mi učvrstili s šestimi vijaki, ki so jih po petih mesecih odstranili. Leto po poškodbi sem spet brez problemov smučala in se ukvarjala z vsemi športi in do lanskega leta nisem imela nobenih problemov.
Lani pozimi, pa so se začele bolečine v kolenu, včasih je bil bolečinski sunek med hojo tako močen, da sem mislila, da mi bo kar noga odpovedala in bom padla. Spomladi so mi na rentgenu ugotovili začetek artroze in omejili gibanje ob bolečinah. Čez poletje so se bolečine umirile, zadnja dva dneva, pa so se izgleda zaradi padca temperature, spet pojavile in sicer tako močne, da med hojo občasno šepam, ker tako boli.
Rada bi vaš nasvet, kako naj ukrepam proti bolečinam, ker ne bi rada konzumirala preveč tablet proti bolečinam zaradi občutljivega želodca, oz. če so na voljo tudi kakšna mazila ali terapije.

Hvala za odgovor in lep pozdrav

Pozdravljeni!

Na kakšen način je bila postavljena diagnoza pred 15 leti pretrganja sprednje križne vezi, … z magnetno resonanco? Če ni bila, je težko izključiti, da se vez ni pretrgala. Vaši simptomi, ki jih najavata namreč govorijo o nestabilnosti kolenskega sklepa, ki je običajno posledica pretrgane sprednje križne vezi. Navajate podatek, da je bil na RTG posnetkih ugotovljen začetek artroze. Svetujemo Vam, da opravite magnetno resonanco in nato pregled pri zdravniku, ki se ukvarja s kolenskimi poškodbami. Izredno pomembno namreč je, da se ugotovi vzrok vaših težav in da tako kot navajte sami ne jemljete kar tablete proti bolečini saj na ta način le odstranjute bolečino in ne vzroka bolečine.

Brez ugotovljenega vzroka – ugotovitve struktur v kolenu, ki so poškodovane in povzročajo te težave Vam težko svetujemo katere terapije bi bile priporočljive.

Hvala za vprašanje!

Lep pozdrav
ARTHRON tim

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Pri bolečinah v sklepih in mišicah zelo pomaga Bownova terapija.

Vse dobro.

New Report

Close