bolečine v kolenu
Pozdravljeni,
Star sem 45 let in pred kratkim sem opravil MR levega kolena, ker imam konstantno bolečino pri hoji. Izvidi so bili sledeči:
Manjši izliv, predvsem lateralno;
Dokaj obsežen kostni defekt medialnega kondila v smislu bone bruise;
Začetna gonartroza;
Kolateralna ligamenta sta v redu. Lezija sprednjega križnega ligamenta in degenerativno spremenjen zadnji križni ligament;
Degenerativno spremenjen zadnji rog medialnega meniska. Subtilna lezija sprednjega roga lateralnega meniska;
Degenerativno spremenjenretropatelarni hrustanec. Manjša osteohondralna lezija medialnega kondila;
Kaj sploh lahko naredim oz. ali je možno kakorkoli sanirati stanje in bolečino? Sedaj dobivam v koleno injekcije Synocrom, vendar se stanje ne spremeni. Dobil sem jih že štiri in čakam še na peto-zadnjo!
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem. Lep pozdrav!
Mare
Najverjetneje so težave, ki jih imate glede na izvid MRI posledica začetnih degenerativnih sprememb hrustanca. V kolikor težave ne bodo izzvenele z Synocromom bi vam svetoval diagnostično artroskopijo kolena, pri kateri se pahko natančno oceni stanje hrustanca in ugotovi morebitne poškodbe meniskusov, saj le te z magnetno resonanco ni možno povsem zanesljivo izključiti.
Seveda. Paciente, ki so pregledani v naši ambulanti operiramo v Splošni bolnici Novo mesto. Poseg je na napotnico. Čakalna doba je 1-2 meseca.