Najdi forum

Pozdravljen.
Sem moški tik pred petdesetim letom in imam probleme z obema kolenama. Kot prvo me zanima ali je normalno,da me še leto in pol po artoskopiji koleno že ob najmanjši hoji boli in je še ves čas otečeno.V letu 2017 sem imel namreč na desnem kolenu dve artroskopski operaciji.
Odstranili so mi eno tertjino medialnega meniska in pogladili hrustanec pod pogačico po operaciji so mi povedali da imam obrabo kolenskega hrustanca med 2 in 3 stopjo. Pri drugi operaciji so mi samo polgadli hrustanec in od tega je že 18 mesecev. Koleno me še naprej boli in odteka pri vsakem koraku začutim bolečino v kolenu in takoj zjutraj ko sem deset minut na nogah že se pojavi odteklina in pritisk v koelu . Bolečine se iz meseca v mesec stopnjujejo.
Kot sem napisal pa imam težave tudi z levim kolenom. To je bilo že štiri krat artroskopsko operirano nazadnje pred približno dvajsetimi leti. Do lani je bilo mir z tem kolenom . Lani nekje na polovici leta pa je začelo bolet tudi levo koleno zato sem šel na magnet tudi z levim kolenom in v izvidu piše.
Široka horizontalna ruptura stanjšanega korpusa in zadnjega roga medialnega meniskusa prekijna spodnjo artikularno ploskev. Korpus je skoraj povsem izrinjen.Široka horizontalna ruptura korpusa in sprednjega roga lateralnega meniskusa prekinja zgornjo artikularno in sprednjo kapsularno ploskev kjer je 1,5 cm dolga dolga septirana parameniscealna cista.
Do kosti stanjšan hrustanec v sprednjem delu tibiofibularnega sklepa z subkortikalnimi cistami ter signalom edema kostnine.ostali skelet ima normalen signal.
Mnenje:
Rupturi obeh meniskusov,parameniscealna cista ob sprednjem rogu lateralnega meniskusa.Hondropatija stopnje 3-4 tibialnega platoja in patelofemoralno .Hondropatija stopnje 4 v sprednjem delu tibiofibularnega sklepa.
Lepo bi prosil če mi lahko odgovorite kaj mi je za storit glede na opisane težave.
Hvala.

Pozdravljeni,

priporočam, da opravite še novo slikanje desnega kolena z magnetno resonanco (MR) in da pridete nato na pregled s posnetki slikanja obeh kolen z MR. Odločitev o zdravljenju je namreč bolj kot od navedb v izvidih MR odvisna od tega, kaj vam tudi povzroča težave, kakšne in kolikšne, kar je mogoče ugotoviti le s kliničnim pregledom.

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Pozdravljeni, prosil bi za razložitev mr preiskave ter vašega mnenja. Skoraj pol leta imam težave s kolenom saj mi odteka ter ni gibljiva oz mi je v kolenu pokalo.naredil sem mr preiskavo. Izvid gre tako:

Izliv v kolenu.
Kompleksna ruptura v področju korpusa in posteriornega roga medialnega meniska. V področju lateralnega meniska prepričljivih znakov za ruppturo ne vidim. Acl in pcl sta ohranjena.
Medialni kolateralni lihament in lateralni kolateralni ligamentarni kompleks sta ohranjena. V področju hruatanca prepričljivih defektov ne vidim.
Edematozen posteromedialni del kostnine medialnega platoja tibijr in edematozna mehka tkiva posteromedialno ob posteriornem rogu medialnega meniska.
Tetiva kvadricepsa ima primeren signal
V področju narastisca ligamenta patele na pateli in pod patelo sta vidni osifikaciji- lahko akcesorna osifikacijska centra.
Hoffa maščevje je primerna
Fabella.

Tako sem dobil izvid kinga načeloma dosti ne razumem kaj je narobe.. Cez mesec dni imam spet pregled pri ortopedu.. Zanima me se vaše mnenje.. Najlepša hvala za odgovor.. Lp

Pozdravljeni,

v izvidu navajajo prekomerno količino tekočine v kolenu, raztrganje zadnjega dela notranjega meniskusa, oteklino zadnjega notranjega začetnega dela golenice in mehkih tkiv v tem predelu. Iz slednjih dveh podatkov sklepam, da je najverjetnejši vzrok za vaše težave strgani notranji meniskus. Če bo to potrdil tudi klinični pregled (ta je za odločitev o zdravljenju odločilen), bo zelo verjetno potrebno artroskopsko operativno zdravljenje.

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close