Bolečine v kolenih
Pozdravljeni!
Imam spremembe v vratni hrbtenici – zaenkrat mi je zdravnik svetoval samo telovadbo, poleg tega imam tudi spremembe v ledveni hrbtenici L1 – majhna disk hernija, in degenerativna obraba, karpalni sindrom na desni roki -prstanec,
pekoče bolečine na obeh kolkih, in bolečine v kolenih – močne pri hoji po stopnicah, po
ravnini manj. Sicer je rtg. slika kolen pokazala, da so kolena zdrava. Zanima me ali se bolečina v kolena prenaša iz kolkov – slika stara že nekaj let je nakazala, da sta oba kolka sklerozirana.
Pri stisku pesti pa me bolita tudi srednja sklepa na obeh sredincih. Zanima me od kje bi lahko izvirala ta bolečina.
Stara sem 42 let, drobne postave, težka 56 kg, sem brezposelna, vendar se doma veliko gibljem.
Težave se mi zadnjih 15 let samo stopnjujejo in spisek bolečin in težav na različnih koncih je vse daljši. Ali je možno, da se bodo težave s prihodom mene še stopnjevale.
Lep pozdrav,Marija!
Pri tej teži verjetno ne gre za obrabo kolenskega sklepa, prej bi sumil, da težave izhajajo iz ledvenega dela hrbtenice (verjetno L4) ali kolčnega sklepa.
Bolečine v rokah verjetno izhajajo iz vratnega dela hrbtenice.
Mena tu ni bistvenega pomena, v vsakem primeru se obraba hrbtenice nadaljuje in bi bilo dobro, da bi se s slikami oglasila na pregledu v naši ordinaciji.
Lep pozdrav,