bolečine v hrbtu in nosečnost
Opravičujem se za pozen odgovor.
Težko ocenim za kaj gre, saj ne vem pri katerem zdravniku ste se zdravili in za katero stvar.
V vsakem primeru predlagam, da se oglasuite na brezplačni kontrolni pregled (s seboj prinesite ta dopis), upam, da bomo ugotovili problem in ga tudi rešili.
Lep pozdrav,
enak pas o katerem govoriš dobiš dosti ceneje na :Dekopresijski pas
Spoštovani!
Star sem 34 let. Pred cca 10 leti so se mi začele pojavljati močnejše bolečine v spodnjem delu hrbtenice-križu. Bolečine se pojavljajo vedno ob večjem naporu, oz. ob daljšem obdobju hoje brez počitka. Primer: pred kratkim sva bila z ženo v Rimu. Vzela sva si tri dni časa in si ga ogledala peš. Prvi dan je še nekako šlo, čeravno da so se bolečine proti večeru že pojavile. Naslednja dneva pa je bilo že zelo hudo – v bistvu sva tretji dan že več počivala, kot pa sploh hodila.
Pred leti sem že bil na pregledu v bolnišnici, kjer so mi rekli, da je z mojo hrbtenico vse v redu in da je problem v mišicah. Sedaj že tri leta dokaj aktivno kolesarim, tudi shujšal sem nekoliko (180 cm, 79 kg), a bolečine na žalost ne popuščajo.
Mi lahko svetujete?
Hvala za pomoč!
Dejan
Simptomi, ki jih navajate so najbolj pogosto posledica napetosti mišic v ledvenem delu, kar je lahko povezano s spremebami ploščic v ledvenem delu hrbtenice.
Svetujem pregled v naši ordinaciji, simptome bomo primerjali s klinično sliko, če to ne bo dovolj bo morda potrebno tudi Rtg. slikanje ledvenega dela, mislim pa, da bi z manualno medicino lahko rešili vaše težave.
Lep pozdrav,
Spoštovani.
Prosim vas, če mi lahko razložite izvid, ki se glasi tako: Gibljivost vratu popolna, na gnetenje občutljiva paravertebralna muskulatura ter supraspinatus, levo bolj kot desno. Poklep nad ostalo hrbtenio neboleč. Miotatični refleksi zgornji okončin simetrično izzvni, hiposenzibilitetne izpade zanika. NC status spodnjih okončin povsem bp. Mnenje: pri bolnici ugotavljam znake za cervikalni sindrom, ki je posledia prisilne drže.
Zanima me pa še, če bi bile bolečine glave oz. tiščanje, pritisk na oči in vrtoglavice vzrok iz hrbtenice, bolečina se širi tudi v prsni koš. Prosim vas pa še za nasvet kako te tezave rešim.
Že v naprej hvala za odgovor in lep pozdrav.
Verjetno gre res za t.im. cervikalni sindrom, za razdraženost vestibularnih živcev, ki gredo ob arteriji v glavo , vidna je tudi napetost vratnih mišic Na levi strani so bolj trde in napete.
Svetujem pregled v naši ordinaciji, da slike primerjamo s kliničnim stanjem, podobne primere uspešno rešujemo z manualno medicino.
Poglejte si še:
Kompresijske in kapilarne motnje pri osteohondrozi vratnega dela hrbtenice[/url]
Lep pozdrav,
Najprej hvala za odgovor. Zdaj me pa še zanima, če bi lahko pregled izvedli brez slik, ker jih osebno nimam. Potem bi lahko bile te moje težave povezane s hrbtom? Najbolj me motijo ti čudni občutki v glavi ( tiščanje, zmedenost). Kaj priporočate za lajšanje bolečin, namreč protibolečiskih tablet ne pijem, ker dojim? Ali je to pritiskanje nevarno pretok v glavo?
Hvala in lep pozdrav.
Za natančno diagnozo in posledično lažje in učinkovitejše zdravljenje bi vsekakor bilo bolje, da bi videl slike vratnega dela.
Tiščanje in zmedenost sta posledica slabe prekrvavitve v možganskem delu, za kar je lahko vzrok v vratnem delu hrbtenice, lahko pa tudi v žilnem obtoku, kar bi lahko ugotovili z dopllerografijo možganskih žil.
Lep pozdrav,