Najdi forum

Bolečine v hrbtu

Pozdravljeni!

V spodnjem delu hrbta me že kar nekaj časa boli, če sem več kot 1 min v sklonjenem položaju. Boli me tudi, če si s prstom pritisnem na kost hrbtenice. Sicer me ne boli. Zanima me, ali mogoče veste kaj bi to lahko bilo ? Bil sem pri svoji zdravnici in je rekla, da naj počivam. Ampak to se mi vleče zdaj še več kot pol leta.

hvala za nasvet,
G

Pozdravljeni!

Ne morem zagotovo trditi, saj vas niti nisem videla, ampak glede na povedano, gre verjetno za premik medvretenčne ploščice.

Pozdravljeni!

Mi lahko poveste kaj to pomeni.
Kako naj bolečino odpravim? Ali naj obiščem fizioterapevta?
Se da to povsem “popraviti” ?

Hvala,
G

Pozdravljeni!

Mi lahko prosim razložite kaj to pomeni?
Ali se da ploščico “popraviti” ?
ALi je to lahko ovira pri telesni aktivnosti?

Hvala,
G

Pozdravljeni!

Z posebnimi tehnikami se lahko spravi medvretenčno ploščico nazaj v prejšnji položaj. Če pa bo tudi tam ostala, je odvisno od tega, kakšne kvalitete je tkivo in če redno izvajate vaje za globoke hrbtne in globoke trebušne mišice. Če delate te vaje, je recidiv 20%, drugače pa se problem ponovi kar 80% ljudem v roku enega leta!

Določene aktivnosti vam lahko poslabšajo stabje, kot npr. sklanjanje, dvigovanje, sedenje in sedenje v avtu.

Pozdravljeni!

Mi lahko poveste kakšne so to vaje za globoke mišice?
Kje jih lahko najdem?

Hvala,
G

Pozdravljeni!

Gre za izolirano napenjaje m. transverzus abdominis in izolirano napenjanje mm. multifidi. Najprej vas je potrebno naučiti napenjati te mišice, brez da napnete ostale mišice. Kontrakcija naj bo močna le 20 odstotkov maksimalne kontrakcije. Ko to obvladate, pa stopnjujemo program tako, da tem osnovnim vajam dodajamo zahtevnejše vaje, ki vključujejo tudi napenjanje drugih mišic.

To vas lahko nauči izurjen fizioterapevt, ne morete se žal naučiti iz kakšnega CDja ali knjige.

Pozdravljeni!

Stara sem 22 let in imam “krivo” oz. “puklasto” držo. Velikokrat me boli hrbtenica in pa vrat (vozli). Nekje sem slišala, da je “krivo” držo mogoče spremeniti, in sicer tako, da 10 minut na dan slonim ob steni v izravnanem položaju. Enkrat sem to poskusila, pa me je na začetku bolelo, ampak sem se po tem počutila bolje.
Zanima me, ali naj nadaljujem ali…pač to ni to in naj poskusim kaj drugega.

Hvala za odgovor,
p_i

Pozdravljeni!

Svetujem vam, da greste najprej na trigger point terapijo in vaše mišice bodo takoj dobile moč nazaj in gibalni vzorec bo pravilnejši.

New Report

Close