Najdi forum

Bolečine v hrbtenici v višini ramen

Spoštovani,

star sem 36 let in mnogo premlad za težave, ki jih bom naštel. Zadnjih nekaj dni me ob popoldnevih in večerih ob premikanju glave naprej boli hrbtenica v predelu ramen (tj. tistih izboklin, ki se nahajata levo in desno od hrbtenice v višini ramen. Bolečina je na trenutke prav huda in neprijetna in izzveni takoj, ko preneham s premikanjem glave. Najbolj me boli, ko kaj fizično delam stoje. Pri sedenju me ne boli. Izvajam vaje za vrat in hrbtenico, ki sem jih našel na spletu, a ne pomagajo. Vljudno prosim za informacijo, kaj bi to lahko bilo, kako si lahko pomagam sam in kaj lahko naredi zdravnik?

Pozdravljeni,

težave, ki jih opisujete po vsej verjetnosti izvirajo iz sprememb v vratnem delu hrbtenice. Vaje lahko sicer zelo pozitivno vplivajo, vendar le kot oblika preventive, v primeru težav pa je potrebno odpraviti vzroke, ki le-te povzročajo. Obrabne spremembe, ki se razvijajo do te mere, da lahko povzročajo tudi simptome, se pričnejože pri vaši starosti, med 25-35. letu.
Priporočam, da opravite RTG vratnega dela hrbtenice, in se naročite na pregled v eno izmed naših ordinacij.
V kolikor se odločite za zdravljenje v eni od naših ordinacij, vam posredujem povezavo do kontaktnih informacij za naročilo: http://www.mo-gy.si/ordinacije-5/

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

Spoštovani,

medtem, ko sem čakal na vaš odgovor, so bolečine že ponehale, tisti dan, ko sem vam zastavil vprašanje, so se pa po razgibavanju še poslabšale in bolelo me je še celo noč in naslednji dan, nato je ponehalo. Žal se pri zdravniku čaka predolgo, da bi lahko prišel z bolečinami tja – bolečine ponavadi minejo, preden pridem na vrsto.

Ali potrebujem napotnico za k vam, če pridem k vam? Ali delate na koncesijo?

Pozdravljeni,

v kolikor bolečine minejo preko noči, verjetno ne gre za nič kritičnega. Za natančen nasvet glede možnosti zdravljenja pri nas bi kot rečeno potrebovali RTG vratnega dela hrbtenice, da izključimo vpliv morebitnih sprememb v tem delu.
Naše storitve so samoplačniške, napotnice zato ne potrebujete. Posredujem pa vam tudi povezavo do cenika: http://www.mo-gy.si/cenik-storitev/

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close