Bolečine v hrbtenici – predhodni pregledi
Spoštovani,
se opravičujem, ker nisem uspela pregledati vseh vprašanj oz. odgovorov, če se morda z vprašanjem ponavljam.
Zanima me ali je potrebno (oz. dobrodošlo) pred pregledom v vaši ordinaciji opraviti splošne preiskave prizadetih delov oz. konkretno hrbtenice ?
Imam zelo močne bolečine v hrbtenici pribl. 14 dni, pri čemer se je lokacija bolečine v začetku spreminjala, zatem zaobjela celotno hrbtenico, sedaj zadnje dni pa čutim žarišče v “skrajno desnem srednjem delu” hrbtenice. Že četrti dan jemljem Nalgesin 550 mg, vendar bolečina ne popusti, je pa tako močna, da mi onemogoča normalno delo, saj ponoči zaradi bolečine zaspim lahko kvečjemu za 2- 3 ure. Glede na to, da nisem “pristaš” jemanja zdravil (zdravil pred tem nisem jemala 10 let), mi je vaš pristop izredno zanimiv.
Naj navedem, (sedaj sem v poznih štiridesetih), da so se mi ktratkotrajne bolečine v hrbtenici občasno pojavljale že vse od najstniških let, v obliki “useka”, ki sem ga blažila z zeliščnimi mazili, v preteklosti pa tudi s kakšnim ibuprofenom in spomnim se 2x z blokado.
Sem primerni pacient v Vaši ordinaciji v MB ?
Nalgesin je dokaj močno zdravilo, ki ima lahko stranske učinke, zato pacientom svetujem, da če ni učinka v nekaj dneh, da ne nadaljujejo.
Lahko pridete na pregled, tudi brez slik (če bodo potrebne, bom povedal na pregledu), da ugotovim, od kje izvirajo problemi, na osnovi napisanega gre verjetno za ledveni del hrbtenice.
Lep pozdrav,
Odvisno od diagnoze, starosti, konstitucije telesa.
Če gre za vnetje, bi nalgesin moral pomagati, če gre za draženje živca pa protibolečinske tablete niso ne vem kaj uspešne, potrebno je zdravljenje.
Lep pozdrav,