Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Bolečine v hrbtenici in spanje

Bolečine v hrbtenici in spanje

Lepo pozdravljeni!

Imam nekaj vprašanj, ki mi jih lahko morda razložite.

Imam težave z ledveno hrbtenico. Pojavljajo se že 11 let. Letos v februarju so mi ugotovili cel kup nepravilnosti.Točne diagnoze še niso podali, ker imam pregled v 20.7.
Imela sem narejeno velik preiskav, ter opravljenih velik fizioterapij.
Prav pri fizioterapiji sem dobila vaje, ki jih naredim vsak dan zjutraj in zvečer, problem pa je, ker 3 od napisanih oz. predpisanih vaj ne morem opravljati zaradi prevelikih bolečin, me zanima ali je smiselno da vaje izpustim ali da se s fizioterapevtom pogovorim o drugačnih vaja?

Bolečine so zelo močne, tako da sem trenutno brez fizioterapije, ker je že sam rahel dotik hrbtenice tako močan, kot bi mi zabodli nož vanj. Fizioterapevt ne upa in tudi ne more opravljati svojega dela na meni, ker je zame preveč boleče. Zato sem proti bolečinam dobila tablete Dicljet.
Kaj mi svetujete glede teh zdravil. Jih jemlje, ampak pomagajo pa nič. Potem najbrž nima smisnla nadaljevati z njimi. Mi morda priporočate kakšne drugačne?

Še zadnja zadeva, ki me muči.
Bolečine so prisotne ko stojim, sedim, ležim, dolgo časa hodim. Ponoči mi to predstavlja velik problem. Ne morem zaspati, ker se zaradi njih dolgo časa obračam in iščem pozicije, ki mi ugajajo. Ponavadi sem hodila spat okoli 22 ure, zdaj pa moram hoditi okol 20 ure, ker rabim povprečno od 3 do 4 ure preden zaspim. Imate kak predlog kako naj si pomagam??

Hvala za odgovore.

Pozdravljeni!
Glede na 11 let trajajoče težave z zelo pogsto težavnim delom hrbtenice predvidevam, da ste neke preiskave v tem času že opravili in dvomim, da bi vam pri fth kaj drugega kot vaje prineslo trajne rezultate. Žal kaj drugega, kot splošne ukrepe pri drži, dvigovanju in protibolečinska terapije, ne morem svetovati. O vajah, ki jih ne morete početi, se posvetujte s fizioterapevtom oz. osebnim zdravnikom. Žal zdravil Dicljet ne poznam oz jih ni v registru zdravil, zato predvidevam, da ste se zmotili pri prepisovanju s škatle. Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Se opravičujem. Sem se zatipkala. Zdravilo se imenuje DICLOJET! ALI MI zdaj znate kaj več povedati o tem zdravilu in o uporabi??

Lp

Zdravilna učinkovina je diklofenak in je protivnetno in protibolečinsko zdravilo, bolj kot ne v vašem primeru namenjeno blaženju težav, kot pa “ozdravitvi” vzroka
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close