Bolecine v hrbtenici
Star sem 45let. Obracam se na vas, zaradi bolecin in pekocega obcutka po celem hrbtu in vratu. Tezave se vlecejo ze dobrih 7 let, toda ni bilo nic kaj resnega, kar se ne bi z protibolecinskimi tabletami premagalo. Zadnje 3 leta se mi je pa stvar poslabsala. Na MR so mi odkrili vec protruzij v torakalnem in ledvenem delu hrbtenice ter poudarjeno lordozo. Ob prisilni drzi ali ob prisilnem sedenju dobim pekoc obcutek po celi hrbtenici. Stalno bolecino imam tudi med lopaticami. Misice na desni strani hrbta so otekle ali pa so se po tolikih letih zategnjenosti povecale.
Trenutno sem ze 10 mesecev na bolniski. V tem casu sem opravil veliko fizioterpij, cca 40 tako v zdravstvu in samoplacnisko, kjer skoraj nic niso pomagale. V novembru sem imel potem se operacijo kolena, kjer sem veliko presedel in prelezal, kar mi je stvar se poslabsalo in mi je bolecina presla se v vrat. Ob aktivnosti obcasno cutim tudi mravljince v spodnjem delu noge.Vaje za moc in raztezanje delam vsak dan, napredka ni. Ali mislite da bi manulna terapija pri mojih tezavah kaj pomgala.
Hvala
Pozdravljeni,
protruzije diskov so res nadležna stvar. Po mojih izkušnjah se da pomagati s kombinacijo trigger point masaže s tehnikami sproščanja fascij ter izjemno pomembno položajsko terapijo, tako da ne obupujte 🙂
dr. Barbara Purkart spec.ortop.med,, dipl.fiziot.
Za več informacij sem dosegljiva na tel: +38641353366