Najdi forum

bolečine v hrbtenici

Lep pozdrav

Že štiri mesece imam hude bolečine v križu.dne 25.4. sem bila na slikanju hrbtenice.Moji izvidi so sledeči:

RTG TORAKALNE HRBTENICE
Nakazane minimalne začetne spondilotične spremembe na srednjih segmentih,sicer je prikazani skelet rtg v mejah normalnega.

RTG LUMBALNE HRBTENICE
Rudimentarni rebri na L1
Lumbalizacija segmenta S1
Blaga dekstrokonveksna deviacija
višina korpusov in širina intervertebralnih prostorov pa je ohranjena

RTG KOLKOV
V predelu kolčnih sklepov je videti nekoliko ožji sklepni špranji v medialnem delu,izraziteje kot apikalno(RA)
Degenerativne spremembe so vidne v predelu pubične simfize.
V predelu desne os pubis se nakazuje okroglasta lucenca.
Povdarjena je skleroza v predelu sakroiliakalnih sklepov(sakroileitis?)

Zanima me razlaga izvida in vaše mnenje kako zdraviti in omiliti bolečino.Naj povem da me bolita tudi obe nogi,desna bolj kot leva.Ali je to povezano s hrbtenico?
Za odgovor se vam že vnaprej lepo zahvaljujem.

BERNI

Obrazložitev izvida:

Prsni in ledveni del:izvidi niso slabi in ta del ne bi smel povzročati bolečin, ki jih omanjate, vendar so tudi tu nakazani problemi, ki jih je potrebno zdraviti in jih z mnaualno terapijo lahko odpravimo.
Tudi Rtg. kolkov ne kaže velikih sprememb, te so normalne za starost nad 40 let. Glavni problem je verjetno sakroilelitis – to je vnetje sklepov, ki povezujejo križ in medenico. Ti sklepi so pri ženskah (zaradi zmožnosti rojevanja) bolj gibljivi, kot pri moških. Križni živčni splet vpliva tako na maternico, kot na jajčnike, kot tudi na te sklepe, zato se bolečine v križu dostikrat pojavijo zaradi ginekoloških problemov.
Zato svetujem najprej obisk pri ginekologu (z analizo krvi), da bi izključili to možnost. V kolikor bodo te možnosti izločene, se oglasite pri nas, v tem primeru vas mi lahko pozdravimo.

Lep pozdrav,

za vaš odgovor se vam najlepše zahvaljujem.Sedaj ravno čakam izvide ponovnega slikanja.V kolikor nebo bolje se oglasim pri vas.

HVALA IN LEP POZDRAV

BERNI

Bila sem ponovno na rtg medenice in mi niso potrdili vnetja.Zanima pa me če je to povezano z ostalimi spremembami,namreč zelo me bolita obe nogi.Najbol me bolita v mečih in pa stegenjske mišice.Desna noga me boli bolj kot leva.Najbolj me bolita ko se zvečer vležem. Hodila sem tudi na fizioterapijo-PROTI BOLEČINJSKA-TENS pa mi ni nič pomagalo.K AJ BI BILO TO IN ALI MI VI LAHKO POMAGATE,KER TO TRAJA ŽE POL LETA.

HVALA IN LEP POZDRAV BERNI

Vsekakor vam svetujem, da se oglasite v naši ordinaciji, da naredimo klinični pregled ledvenega dela hrbtenice in preverimo stanje medeničnih sklepov – mislim, da z manualno terapijo lahko pomagamo.

Lep pozdrav,

New Report

Close