Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Bolečine v grlu

Bolečine v grlu

PozdravljenI!

Imam eno vprašanje in upam da mi boste nanj odgovorili. Stara sem 19 let, že kakšnih 5 let opažam, da imam večkrat (skoraj prevečkrat vneto grlo). V zadnjem letu pa je še hujše. Grlo me boli neprestano, včasih me začne tako močno boleti, da so potrebni antibiotiki (običajno dobim ospen 1000), ampak mislim da bi tako močne tablete morale pomagati. Pri meni pa tudi po celi škatli tablet, ostanejo bolečine v grlu in pekoč občutek. Zanima me, kaj bi lahko bilo narobe, da se to dogaja. Je res zelo moteče. Tudi kar se prehrane tiče zaradi grla pazim, da ne jem preveč pekoče, mrzlo, ali gazirano pijačo pa ne pomaga.

Naj še omenim da sem pred tremi leti opazila belkasto-rumene gnojne bulice v luknjicah ki vodijo do mandljov, ki povzročajo zelo slab zadah. Zdravnica je dejala da je to zaradi tega ker imam nazobčane mandlje. Mislila sem, da je mogoče to vzrok mojih nenehnih bolečin v grlu?
Vprašala sem tudi ali bi bilo dobro mandle odstraniti, če bi se mogoče potem končale bolečine v grlu, in je dejala da ne, ker so mandlji majhni.

V pričakovanju vašega odgovora vas najlepše pozdravljam.

Spoštovani!

Glede mandeljnov se strinjam – v vašem primeru to ne bi resil bolečine. Te so lahko tudi zaradi staklnega dihanja na usta, kajenja, nepravilnega (glasnega) govora, želodčne kisline (kava, živciranje…), mrzlega zraka…. Na vse to “merkajte”, če ne pomaga pa pojdite še na kontrolni pregled k ORL zdravniku.

LP IB.

Najprej najlepša hvala za vaš hiter odgovor.
Ne kadim, kave ne pijem, s kislino nimam težav, tako da bo verjetno kot ste rekli, res potreben pregled pri orl zdravniku.

Lp

Spoštovani!

Res je najbolj sigurno (tudi takrat lahko, da ne najdemo pravi vzrok, vendar vsaj vidimo česa ni).

LP IB.

New Report

Close