Najdi forum

bolečine v gležnju

Spoštovani,
moj sin je star 6 let. Pred dnevi se mu je tretjič pojavila bolečina v levem gležnju, ki se je pojavila tisti dan na šolskem izletu. Prvič in drugič se je to zgodilo pred tremi oz. enim mesecem. Bolečina ni odvisna od napora, saj se je dvakrat pojavila zjutraj, tako da ni hotel niti v vrtec. Ne moremo ugotoviti, ali si je nogo kdaj zvil, vendar o tem sama dvomim, ker bolečina preneha, ko se noga ohladi (popoldne po izletu) oz. ni bilo nikoli zateklo, enkrat pa se je bolečina vlekla tri dni. Ne gre za strašne bolečine, prej se mi zdi, da so neprijetne. Seveda jih ne podcenjujem. Zdi se mi, da ima levo stopalo malce obrnjeno navzven ali pa se to zdi zaradi bolečine. Naj omenim, da je podobne težave imel nečak, pri katerem nikoli niso nič ugotovili in so sklepali, da gre za bolečine pri rasti. Jasno, da ni nujno tako pri sinu.
Kaj menite, za kaj gre? Hvala za odgovor. Špela

Draga Špela,

V primeru vašega sina je potrebno najprej oceniti, ali gre za obolenje ali samo za neprijeten občutek, saj sin tega verjetno ne more obrazložiti. Seveda tudi jaz niti kdorkoli drug tega ne more pojasniti, ne da bi vašega sina pregledal, zato vam svetujem, da ga pripeljete na pregled.

Lep pozdrav,

New Report

Close