Bolečine v glavi
Pozdravljeni,
Že približno pol leta me mučijo bolečine v glavi . Začelo se je tako, da me je bolelo samo na eni
točki na vrhu lobanje in sicer me je vsake toliko zabolelo kot,da me je zabodlo z kakšnim
ostrim predmetom . Bolečina je trajala samo kakšen trenutek, nato pa je bilo v redu . Če pa sem pritisnila z roko na to točno je bila bolečina bolj močna. Zadje mesece pa se mi dogaja, da me boli že cel zgornji del lobanje na levi strani in rahlo na desni strani. Lahko rečem, da kar konstantno čutim občutek nekakšnega pristiska, občasno pa so bolečine bolj močne oz. me kar močno boli . Takrat mi tudi dela slabo, pa še nekakšen občutek rahle vrtoglavice imam.
Kaj mi svetujete ? Hvala in lp.
Spoštovani!
Obiščite zdravnika, da poskuša ugotoviti, če bi med drugim lahko imeli vneto senčnično arterijo, ali pa vnet živec za obraz.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Izšla je zbirka treh priročnikov z navodili za bolnike. Vprašajte vašega zdravnika, če jo že ima, da vam lahko natisne navodilo za vaše zdravstvene težave http://www.drmed.org/index.php?k=4&n=551.
Enako pri meni. Zadnja dva tedna me je v neki tocki nad usesom in pred njim kljuvalo (nenaden spik, ki je takoj ponehal), sploh ob naprezanju, zdravnica mi je opravila splosni pregled in ni bilo nic posebnega (izmerila mi je pritisk, preverila ravnotezje, svetila v oci). Glavobola nasplosno nimam. Od pregleda sem si malo zacela tipat to tocko na glavi in potem sem videla da je na otip malo boleca oz.skeleca, vec kot jo tipam bolj jo cutim(skelece boli). Ni pa nic za zatipati in nic ni recimo rdece, se ne vidi. Kaj bi to bilo? Stara sem 24.
Tudi pri meni je bilo zadnja dva tedna prisotno nekakšno špikanje v eni točki na glavi, nad ušesom, malo pred njim, še posebaj če sem se napela, naglo obračala glavo ipd. Sedaj sem ugotovila, da me na dotik ta točka boli, bolj kot jo tipam slabše je- je skeleče boleče. Glavobola ni, ta točka tudi po ničemer ne izstopa npr. da bi bila obarvana ali izbočena. Stara sem 24, za kaj bi lahko šlo?
Pozdravljeni, predlagam, da nehate nenehno tipati tisto točko, saj bo potem nemogoče ugotoviti, kaj vas res boli in da ni tipanje poslabšalo težave, opis pa me bolj spominja na preobčutljivost kože kot na glavobol in če se ne pojavi oteklina, rdečina…., predvidevam, da bo izzvenelo samo.
Lep pozdrav