bolečine v dojkah po sterilizaciji
Spoštovani!
stara sem 38 let, mati dveh otrok (14 in 12 let). Pred dvema letoma sem bila sterilizirana. Pred tem sem 10 let jemala kontracepcijske tablete. Po sterilizaciji sem v 1. letu imela zelo dolge cikluse med menstruacijama in tudi trajala je 3 – 4 dni. V zadnjem letu, pa se je silus uredil – na 28 – 32 dni, vendar kravavitev traja od 7 – 10 dni. krvavitev je 5 dni zelo šibka, potem je dan, dva zelo močna in potem zopet zelo šibka. Še večji problem pa je, da med 14 dni pred krvavitvijo začnejo boleti dojke v bistvu na enka način, kot sem to čutila v puberteti. Imam majhne dojke 75 A. Kakšnih otrdlin ne tipam. Zadeva je zelo moteča in me moti pri vsakdanjih opravilih. Kako si lahko pomagam in ali naj obiščem ginekolga ali katerega drugega zdravnika?
Hvala za odgovor!
Lep dan, Meta
V lekarni lahko kupite olje dveletnega svetlina. Priporoča se za lajšanje predmenstrualnih težav ali težav v obdobju menopavze. Pomaga umirjati bolečine v dojkah.
Prehrano obogatite z vlakninami, sadjem in zelenjavo, ribami ter omejite uživanje nasičenih maščob. Vzemite si čas tudi zase. Pomembna je tudi redna rekreacija.
V upanju na najboljše vas pozdravljam,