Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina bolečine v desni strani glave

bolečine v desni strani glave

Spoštovani,

Že dve leti imam stalne bolečine na desni strani glave, bolečina ni neznosna ali močna, je bolj pekoča in moteča, seva pa okrog ušesa, za ušesom pod lobanjo, okoli očesa, v desni senci in včasih žari tudi proti vrhu glave. Jakost bolečine se v dveh letih ni nič spremenila, danes je točno takšna, kakršna je bila ob prvem pojavu. Sicer trpim za pogostimi migrenami, vendar v tem primeru ne gre za glavobol, res pa je, da se to pekoče sevanje pojavlja skorajda na istih točkah kot migrenski glavobol. Od siceršnjih glavobolov je mogoče to bolečino ločiti tudi s tem, da pomaga že lekadol, tudi aspirin ali na primer saridon, vendar se bolečina takoj spet pojavi, ko popusti učinek analgetika. Prav tako me ne ovira pri delu niti ne povzroča slabosti kot migrena ali tenzijski glavobol, preprosto je moteča, kot je moteča kakšna bolečina v kosteh. V tem času sem odstranila obe osmici na tej strani, ker sem sumila, da gre mogoče za nekakšno zvezo, opravila sem UZV vratu, ki je bil v redu, slikala vratno hrbtenico, kjer so ugotovili degenerativne spremembe, in pri nevrologu opravila MRI, kjer je bila ugotovljena samo zadebeljena sluznica etmoidih celic in obeh frontalnih sinusov. Sicer s sinusi nisem imela nikoli nikakršnih težav.
Po vsem tem, ne vem več, kam naj se obrnem, bolečina pa je ves čas prisotna, praktično živim z njo in analgetiki, kar me zelo moti. Poleg tega začutim kar precejšnjo bolečino, če s prstom pritisnem na sklep čeljusti pred ušesom, zato sem pomislila, da je mogoče tudi tu vzrok, vendar s čeljustjo nimam posebnih težav, res pa je, da ob premikanju čeljusti na desni strani slišim ‘hrustanje’. Zgodi pa se tudi, da občasno pride tudi do zbadajoče bolečine, kot pri kakšnem priščipnjenem živcu, ko me za nekaj sekund zbode bodisi v ušesu, bodisi pod očesom in hkrati v ramenu. Vendar ta bolečina ni trajna in je le občasna, omenjam jo samo zato, ker se pojavlja ravno tako samo na desni strani. Če povzamem: moti me praktično cela desna stran od lopatice, prek ramena in vratu do vrha glave: napetost v ramenu in lopatici ter vratu sicer lahko pripišem dolgotrajnemu delu pred računalnikom, sprašujem pa se, ali je to povezano tudi z bolečino v predelu glave – izvora bolečine namreč nikakor ne morem ugotoviti.

Ker sem torej opravila nekaj preiskav in odstranila tudi nekaj zob, pa ni nič pomagalo niti mi ni prineslo nobenega odgovora, poskušam zdaj ugotoviti, kam naj se še obrnem, da bi prišla bližje rešitvi. Za vsak odgovor, predlog ali idejo se vam zato vnaprej iskreno zahvaljujem. Prisrčen pozdrav.

Big mouth don't make a big man.

Spoštovani!

Zelo verjetno gre pri vas predvsem za težave, povezane s spremembami vratne hrbtenice, saj mor biti pritisnjenih kar nekaj živčnih korenin, ker se vam težave pojavljajo od lopatic pa do glave. Za lajšanje ste že našli način. Dodatno bi bilo mogoče smotrno opraviti tudi kakšno fizioterapijo in upoštevati navodila za vaje za vratno hrbtenico.

Mogoče bi dodatna MR vratne hrbtenice pokazala, če je poleg sprememb na kosteh, katera od korenin toliko utesnjena, da bi ev. kirurški poseg lahko pomagal k izboljšanju.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

lep pozdrav
že dalj časa me boli desna stran glave. nekaj časa so se bolečine pojavljale vsake toliko enkrat je bilo tako hudo da sem bruhal in je bolečina ponehala šele po injekciji na urgenci. nato sem začel jemati vitamine migrahelp za migreno in glavoboli so se zmanjšali. s prenehanjem so se vrnili nazaj tako da tudi s ponovnim jemanjem ne primejo vec zadnji teden pa me glava boli vsak dan in me ovira pri vsakodnevnih opravilih. kaj naj bi pomagalo? ali je tosploh migrena ali je kaj hujsega? naj povem da sem kot otrok padel na beton utrpel poskodbe glave in počen6 lobanjo, imam tudi malo povisan pritisk. cakam tudi na slikanje glave. kaj bi to lahko bilo??? je mogoce da gre za kaj hujsega??
hvala in lep dan

pozdravljeni
občasno me špika v desni strani glave kot da bi me negdo porival šivanko,bolečina ni stalana ampak se pojavlja v intervalih in traja od 10 sekund do slabe minute,pa me zanima če je to prihaja od vrata ki me boli
lep pozdrav in hvala na odgovoru

Kot bi sama pisala,enake bolečine!Sem vedela kako boste opisali bolečino.
Grem še odgovor prebrati…

Pozdravljeni.

Stara sem 24 let in že večkrat sem imela hude glavobole, tu in tam kakšno migreno. Naproksen, spanje, hidracija, malo več gibanja za prostem, morda menjava leč v očalih in se je stvar hitro popravila.

Od prejšnjega petka (6. 12.) imam hud glavobol. Ko sem ob 17h prišla z dela, sem se počutila strahotno izmučeno, zato sem šla spat. Ko sem se prebudila, me je neznosno bolela glava. Vzela sem 1000 mg paracetamola, ki je glavobol omilil. Nato se je bolečina omejila na desno polovico glave – zgornja čeljust, oko in ena točka: če imam glavo pokonci, boli na čelu, če ležem, se premakne temporo-parietalno. Na dan vzamem do 3 tablete naproksena 275 mg. Občasno ta bolečina postane dosti hujša in začne boleti cela glava. Potem “napad” mine, bolečina pa se omeji na prejšnjo jakost in lokacijo.

Kaj naj storim?

Spoštovani!

K zdravniku. Težko ugibam, kaj bi bilo. Lahko vnetje sinusov, vnetje senčnične arterije, ali pa zgolj mišična boečina zaradi temepreturnih sprememb.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Hvala!

Pozdrav!

Stara sem 25 let in ze 6 mesecev imam vsakodnevni glavobol v levi in desni senci. V levi malokrat, najbolj pogosto je v desni senci. Bila sem ze na eeg glave, kjer niso nic ugotovili, neke stvari so omenjene, ampak pise da je vse v mejah normale. Mene vedno bolj skrbi da imam tumor. Bolecina v desni senci je prisotna skozi cel dan, je kot neko zbadanje, cutim kot nekak pritisk v senci. Ponavadi pomaga lekadol ali nalgesin, vendar se bolecina takoj nazaj pojavi, ko tableta popusti, zaradi tega vec ne upam jemati tablet, ker jih pojem prevec, skoraj ni dneva da je ne bi vzela, zato sedaj poskusam cim bolj brez njih. Zdravnik me ne poslusa, na zalost imam pac taksno izkusnjo, noce mi izdati napotnice za kaksen drugi, dodaten pregled. Rada bi na CT glave, kako? Res me je strah da imam tumor ne morem vec normalno funkcionirati. Vcasih se mi zdi kot da imam poveseno desno veko, bolecino vcasih cutim tudi v desnem ocesu ali nad njim v celu.z vidom nimam problemov, s sinusi tudi ne, sem bila na obeh pregledih.
Prosim pomagajte, od cesa so ti glavoboli, je morda res tumor? Kako si naj pomagam? Zelo sem obupana. Za vas odgovor ze vnaprej hvala.
Mateja

Spoštovani!

Če imate normalno sedimentacijo, potem bi bilo za pomiritev vaših skrbi res najbolje glavo slikati. Pri bolečini na otip in pri pospešeni sedimentaciji pa bi zel olahko šlo za vnetje senčničnih arterij, tj. revmatična bolezen, ki se jo da uspešno zdraviti z zdravili.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Hvala za odgovor
Zanima me se, ali morda veste, koliko stane ct glave samoplacnisko in v koliksnem casu sem na vrsti?
lep pozdrav
Mateja

Spoštovani!

Nimam podatka.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Lep pozdrav vsem

Da ne pišem vsakemu posebej, lahko vam napišem mojo izpoved glede glavobola. Ni sedaj možno, da se to enako dogaja z vami kot se je dogajalo z mano, ampak nasplošno vam želim odpreti oči, ker pri meni so enako tako ugibali kaj bi lahko to bilo. Enako sem imela vsakodnevne glavobole in takrat so mi še pomagale tablete Lekadol Nalgesin itd. Imela sem tudi preiskavo EEG, ki so napisali epileptični napad, nikoli v življenju nisem imela epileptičnega napada. Nato so ugibali, da je mogoče na psihični bazi in so mi poizkusili nešteto antidepresivih in nič ni pomagalo. Jaz pa sem trpela vsakodnevne glavobole, ker na srečo imam visok prag bolečin. Nato je prišel eden dan, ko me je zbudil ob pol dveh zjutraj neznosen glavobol, da sem mislila, da bom umrla. Tega nikomur ne morem opisati kako mi je bilo. Nato sem takoj poklicala nevrokirurga v Ljubljano in mu povedala, za moje glavobole. Povedal mi je, da naj pridem takoj. Takoj sem odšla k nevrokirurgu in mu opisala bolečine, ker sem imela tako hude bolečine, da več skoraj nisem nič videla pred sabo. Ko sem dr. opisala moje bolečine mi je takoj povedal 100% nekaj je narobe z glavo, takoj na magnetno resonanco. Šla sem na MR. in so mi ugotovili, da imam dve veliki Anevrizmi, ki je nato sledila takojšna operacija možganov. Eno Anevrizmo sem imela na desni strani, druga je bila na levi strani. Tako, da v dveh mesecih sem imela dve zelo težki operaciji možganov in na srečo se je končalo dobro v zahvalo prof. dr. Dolenc, da mi je takoj pomagal in me rešil smrti. Vse od sebe je dal, da je operacija potekala vse kot mora biti. Res sem mu hvaležna. Nikoli ne bo kot je bilo, ampak vseeno hvala bogu ni več takšnih glavobolov. To so moje izkušnje, ki sem jih delila z vami.
Lep pozdrav in veliko zdravja vam želim

Pozdavljena
Tudi jaz imam hud glavobol po desni strani buce. Hudo je za znoret. Moram sicer na mr ampak ne vem kdaj bo le ta. Imam pa cuden potek. Sprva huda bolecina cec desno stran…od vratu do vrha glave. Potem se mi zoza vidno polje. Na levo oko cca 10 min nic alu slabo vidim…nato sledi se hujsi glavobol. Zatilje. Sence. Za usesom. Po analginu 500 malo popusti potem pa spet. Malo cudno da bi to bila migrena. Ker se javlha na 2-3 dni. Sedaj ze 10 dni traja. Zdravnica me ni poslala ne na pregled kevi ne na nujni ct. Kaj bi to lahko bilo?

Spoštovani!

To je povsem tipična slika migrene, res pa dolgo traja. Vsaka druga diagnoza bi bila veliko presenčenje.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni,

Stara sem 54 let že več kot 15 let trpim bolećine, ki so se najprej začele v desni zgornji čeljusti, čez nekaj let se je bolećina razširila v desno uho, kjer je zdaj bolečina najhujša, nato še v sence in proti očesu. Bolečina je prisotna neprestno, podnevi in ponoči in postaja čedalje hujša. ,Nekaj let že redno jemljem tablete
Lyrica 150 mg 2x dnevno, tablete Tadol, Analgin, Amizol, OxyContin mi ne pomagajo. Dobivala sem tudi blokade, ki pa tudi niso omilile bolečine v ušesu. Slikanje MRI ni pokazalo vzroka bolečin,opravila sem tudi slikanje čeljustneg sklepa.
Čeprav je bolečina netipična za nevralgijo trigeminusa (ni ostra, zbadajoča), je nevrokirurg vseeno predlagal operacijo, ki sem jo opravila 2009, vendar se stanje po operaciji ni izboljšalo. Bila sem tudi na operaciji tumorja hipofize, ki pa tudi ni bil v povezavi z mojo težavo.
Sedaj je stanje že tako hudo, da sem na bolniški,saj ne morem več normalno opravljati dela v službo niti doma.
Ali mi lahko pomagate s kakšnim nasvetom, diagnozo, saj življenje s temi bolečinami postaja neznosno.

Hvala za odgovor in lep pozdrav,

Spoštovani!

Izčrpali ste vse in še več kot bi lahko imel predlogov. Sočustvujem z vami ob tej neprijetnosti, a vam ne vem ničesar svetovati.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni!
Stara sem 24 let in pred štirimi leti so se mi začele pojavljati bolečine v desnem predelu glave (uho, čeljust, zobje, sence, oko).
Bolečine so se pojavljale na kakšen mesec,dva ter so po parih Plivadonih ter spanju prenehale.
Ko sem zanosila so bili prve tri mesece glavoboli redni, potem pa so popolnoma izginili do poroda.
Sedaj 7 mesecev po porodu pa se je stvar zelo poslabšala.
Bolečine so res neznosne, danes ponoči ko sem se zbudila pa sem ko sem se useknila iz desne nosnice opazila tudi kri. Včasih mi tableti ne pomagajo nič, prav tako spanec.
Lp

Pozdravljeni,
lahko gre za nevralgijo trigeminusa. Vzrok zanjo je lahko znan in odpravljiv, lahko ga pa ne najdemo. Potrebne so dodatne preiskave.
LP!

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close