Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Bolečine v desni roki

Bolečine v desni roki

Pozdravljeni,
Pred kakimi 6 meseci so se začele neizrazite bolečine v desni roki, izključno samo v desni. Najprej sem te simptome ignorirala, zdaj pa se mi zdi da ni vse ok. Stara sem 42 let in praktično zdrava. Imam nizek pritisk, skoraj vedno. Ne jemljem zdravil. V desni roki občasno čutim mravljinčenje oz. kot da bi imela revmo. Občutek je zelo neprijeten. Ko sem masiram pod pazduho mi kar odleže. Ko dvignem ali obrnem roko, imam tak občutek kot da bi imela močan “muskelfibr” Ko se razmigam je ok. Ker se zadeva ne izboljša, me je začelo skrbeti. Tudi zato, ker sem poguglana ne netu in bolečine v bezgavkah lahko nakazujejo bolezen. Prosim za nasvet kam naj se obrnem. Bojim se da me splošni zdravnik ne bo jemal resno.
LP

Spoštovani!

Lahko bi šlo za blag pritisk na živce nekje ob hrbtenici in posledično ta občutek. Sicer je težko reči, in tudi težko kaj najti s pregledom.

Če pa je bolečina prisotna tudi ob pritisku na to mesto, potem bi lahko šlo tudi za kakšno vnetje ipd.

O bezgavkah govorimo, če jih tipamo v pazduhi, na roki načeloma ne najdemo bezgavk.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Pozdravljeni,
hvala za odgovor. Sem poskušala bolečino enostavno ignorirat vendar je vse huje. Bojim se da počasi roke tudi dvigniti več ne bom mogla. Težko jo obračam, oblačim se težko in zdi se mi, da se je bolečina razširila tudi v vrat in po vsej roki. Bolečino čutim kot vse močnejši “muskelfibr” ki se je razširil po celi roki do vratu. Včasih se mi zazdi da je žarišče v ramenskem sklepu oz. nadlahti. Če roko obrnem oz. zasukam je zaboli kot da bi mi nekdo roko zvil.
Omenil ste vnetje… za kakšno vnetje naj bi pa šlo? In koliko časa to traja… Ali pa je res vse povezano s hrbtenico. Prosim za nasvet na koga naj se obrnem, mogoče fizioterapevta.
Naj omenim še,da sem imela epiduralno anastezijo pri carskem rezu pred 2 letoma in je anasteziologinja rekla, da imam zelo stistnjena vretenca.

Lp

Spoštovani!

Moral bi videti. Sicer bolj kaže na cervikobrahialgijo, tj. bolečino zaradi pritiska na živce. Fizioterapija lahko ubalži, a ne bistveno bolj kot zdravila. Obiščite zdravnika, ki vas bo morda poslal slikat hrbtenico, čerpav razen “obrabe” verejtno ne bo videti, in to nič kaj dosti ne pomaga pri zdravljenju.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close