bolečine v desnem spodnjem delu črevesja
Ali je možno, da to vnetje povzroča kila na želodcu? In da zaradi nje, tudi tablete proti kislini ne zmanjšajo kisline v tolikšni meri, da bi se vnetje pozdravilo. Do sedaj vnetja na dvanajstniku še nisem imela. Ves čas je bil problem samo želodec. Čudno se mi zdi zakaj ravno dvanajstnik in kot sem rekla, jemljem tablete in imam dieto, pa kljub temu vnetje. Kaj menite še o kolonoskopiji, ki mi jo je predlagal? Saj verjetno nimam izbire, kot iti še na to.
Spoštovani!
Dvanajstnik je nadaljevanje prebavne cevi iz želodca. Tam je sluznica lahko vneta zaradi preveč kisline, pa tudi zaradi preveč žoččnih kislin ali obojega.
Kila bi prispevala k vnetju v požirlaniku zaradi lažjega zatekanja, ne pa vnetja na dvanajstniku.
Zaenkrat bo treba nadaljevati z zdravili in dieto.
Kolonoskopija ne bo odgovorila na težave z želodcem in danajstnikom, bo pa glede suma ev. celiakije.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Hvala za vaš odgovor. Bom nadaljevala z zdravili in dieto.
Glede celiakije me še nekaj zanima. Že dvakrat so mi vzeli vzorček in obakrat je bila s histologijo nepotrjena. Ali je možno, da bi jo s kolonoskopijo prej ugotovili, v kolikor seveda jo imam? Je možno, da se jo histologijo ne ugotovi? Prav tako me zanima za ostale alergije? Bi se jih s kolonoskopijo lažje ugotovilo?
Menite, da ta bolečina v črevesju nikakor ni povezana z želodcem/dvanajstnikom? Nekje sem zasledila,da je to namreč možno…Če je vnet dvanajstnik, namreč dvomim, da je potek prebave potem v črevesju lahko normalen. Ali se motim?
Iščem odgovore, vem pa da bom pravi odgovor dobila šele po kolonoskopiji. :/
Spoštovani!
Če histologija doslej ni potrdila celiakije, potem ste lahko vsaj mirni, da skorajda ni mogoče, da bi jo imeli.
Samo vnetje ne vpliva na prebavo toliko, kolikor lahko več kisline. Bolečine v spodnjem delu trebuha ne bi povezal z dvanajtnikom.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
pozdravljeni 🙂
spet jaz pišem, ker imam eno vprašanje.. zanima me v zvezi tega tiščanja v desnem spodnjem delu ki bo počasi trajalo že 8 mesecev..
Začelo se je tiščanje poleti pa me zanima če bi bilo to tiščanje lahko posledica tega:
Večkrat sm v kavarni pila kakav, namreč ker ne pijem kav in teh stvari.. in sem kakav dobila vedno naret v manj kot minuti, mleko je bilo že nevem kokrat prekuhano in so mi takšnega postregli.. vsakič ko sem spila ta kakav sem dobila zelo močno drisko ..in tk sem kr nekaj časa pila kakav in nisem vedla najprej vedla da je zaradi tega, pol pa sem čez nekaj časa to ugotovila.. in sem spet šla na ta kakav in spet dobila zelo močno drisko.. no po tem čez par uric sem jedla in dobila to tiščanje po obroku..:/ mislite da je to razdražljivo črevo mogoče? in da sem si nadražila in me zato tišči v tem predelu..?
Lp Tea
ajaa pa test za laktozo sem opravila in ni nobenih posebnosti torej nisem alerigčna na to, saj tudi mleko in mlečne izdelke normalno lahko pijem in jem..
samo v tej kavarni sem vedno po pijačah iz mleka dobila močno drisko.. ali se vam zdi možno da se mi je zato pojavilo to tiščanje in imam mogoče razdraženo črevesje? kajti tiščanje traja že 7 mescou ..vedno enako..včasih olajšanje po tem ko grem na blato včasih ne.. včasih po jedi še večje tiščanje včasih pa kar tako..
Lp
pozdravljeni spet 🙂
danes sem spet klicala svojega gastroenterologa in izvedela da ubistvu imam laktozno intoleranco..
a to pomeni da me je zarad tega tiščalo desno spodaj? zakaj bi do tega prišlo sploh? ..a zdj to pomeni da ubistvu mi je tisto mleko iz tiste kavarne sam še bol škodovalo kr je melo velik laktoze zato sem dobila drisko? ker drugače nimam driske na splošno.. sam to nadležno tiščanje.. kaj vi menite je to zaradi laktozne intolerance?
Lp Tea
lepo pozdravljeni.
tudi jaz imam težave s trebuhom in želodcem.pred 14 dnevi me je v spodnjem desnem delu trebuha tako zvilo, kot bi mi nekdo celo črevesje “okrog obrnil”, postala sem panična in doživela sinkopo. peljali so me k dežurnemu zdravniku, ki ni ugotovil ničesar posebnega, izključil slepič. od takrat naprej imam vsak dan težave, ki ne minejo niti za en dan. moja dan poteka takole; zjutraj, ko grem na prvo blato, me močno zaboli v trebuhu, in prav čutim,kako blato poteka navzdol-brez heca.in ko grem prvič na vc, je normalno trdo. nato se začne:
– utrip v želodcu, res močan
– bolečine v trebuhu
-mehke noge
-glavobol
-nasploh slabo počutje..
zjutraj grem tako vsaj 4krat, včasih še večkrat na blato, ki je ob vsakem obisku vcja vedno mehkejše, število obiskov vcja je odvisno koliko pojem zjutraj..pred pol leta sem opravila gastroskopijo-bp, ultrazvok trebuha-bp, vse ostalo prav tako. stara sem 26 let, prodajalka, nekadilka, pod stresom, slabih živcev. drugače se moje težave vlečejo že dobro leto, ampak je bilo na obdobja bolje, sedaj se slabša.
kaj bi lahko bil vzrok mojih težav? hvala vnaprej za vaš čas in lep pozdrav, ana
Spoštovani!
Malo je trajalo zaradi bolezni, malo zaradi drugega dela…
Ob diagnozi laktozne intolerance sveže melko in izdelki iz mleka povzorčajo drisko, napenjanje, ob tem lahko tudi bolečine. Na žalost bo potrebna čimbolj dosledna dieta.
Trombociti niso povzeani z anemijo. Pri trobocitih je problem, če jih je premalo. Če jih je nekaj več, naj bi bila večja možnost za trobmozo in s tem povezane probleme, je ta možnost le malenkost večja, kot pri tistih, ki imamo noramlno število trombocitov.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Spoštovana ana87jed!
To je še najbolj podobno paničnim napadom. Ker vas močno ovirajo v vsakdanjem življenju, obiščite zdravnika, da se pogovrite z njim in vam bo verejtno predpsial antidepresiv z delovanjem tudi proti tesnobi. Če po 6 tednih ne bi bilo manj napadov, potem bosta razmišljala o možnosti pretiranega delvoanja ščitnice, nadobistnice ali druge motnje izločanja hormonov.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
ali bi bilo smiselno iti na pregled ščitnice in vratu z ultrazvokom?brala sem, da je trebušna aorta lahko povezana s ščitnico oz. nekaj v zvezi z vratnimi žilami.. in ali je možno, da se moje stanje nagiba k arteriosklerozi, namreč zaradi simptoma, ki je pri meni, da ko mi močno utripa trebušna aorta, dobim tudi nemoč v nogah in naenkrat postanem čisto “švoh”? pred enim letom so mi sicer na pregledu krvi za ščitnico povedali, da je vse v redu, lahko UZ pokaže drugače?
hvala in lep dan, ana