Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Fizioterapija in masaže Bolečine v desnem ramenu

Bolečine v desnem ramenu

Pozdravljena,

bili smo že naročeni pri vas (hvala lepa še enkrat za hiter termin!), ampak smo končali na urgenci v bolnišnici Izola. Partner tisti večer ni več mogel zdržati bolečine, ki se vleče že v tretji teden in občutek bolečine je večji. Na urgenci v zdravstvenem domu je prejel Tramal, Ketonal in Reglan, po čemer se je bolečina nekoliko umirila, splošno počutje se je pa bistveno poslabšalo, tako da je bil odpeljan v Izolo z rešilnim vozilom.

V Izoli je bil napoten s strani internistov v urg. kirurško ambulanto. Na izvid so napisali, citiram:

Gospod pove, da ima že več let težave z bolečinami v desnem ramenu. Težave se poslabšajo, ko v fitnesu dviguje težja bremena. Sedaj ga pribl. 14 dni boli, bolečine mu ne dajo spati, nekoliko mu pomaga, če roko dvigne za glavo.

STATUS: Poklep po spinosusih vratne hrbtenice neboleč, gibljivost v desnem ramenu normalna, brez jasne otekline, palp. boleč predel desnega dela trapeziusa nad lopatico, v tem predelu tudi občutljiv na globoko palpacijo in močnejši pritisk, brez n.c. izpadov.

RTG vratna hrbtenica: vidnih 7 vratnih vretenc, izravnana vratna lordoza, ni znakov sveže poškodbe skeleta.

RTG desne rame: ni znakov sveže poškodbe skeleta.

OSKRBA: Svetujem počitek, lokalno hlajenje, analgetik po potrebi.
Dobi Rp za Analgin ter Doreta tbl. Kontrola v ZD.
Svetujem napotitev k spec. ortopedu za ev. nadaljnjo diagnostiko (MRI) ter ev. zdravljnje.

M53.1/ Cervicobrachialghia

Še zaključek iz urg. internistične ambulante:
63 letnega bolnika smo obravnavali zaradi bolečin v vratu, rami in stanja po kolapsu. Z veliko verjetnostjo smo izključili akutni internistični dogodek. Pri bolniku najverjetneje gre za špotno poškodbo rame oz. mišice, zaradi česar ga napotim še na pregled h kirurgu.
S46.8 Poškodba drugih mišic in tetiv v predelu rame in nadlakti.
Y34 Neopredeljen dogodek, namen nedoločen.

Pozno popoldne smo prišli nazaj domov, vzel je predpisana zdravila, ki so prijela po cca 12 urah, prej samo deloma.

Prosim vas za nasvet, ali mu lahko vi pomagate glede na zapisano? Pred več leti je že bil (v Angliji, odkoder prihaja) na masaži oz. fizioterapiji (ko je bilo tudi zelo boleče) in je po 4 seansah bilo bolje. Fizioterapevt mu je povedal, da ima zelo veliko gostoto mišic in da začuti nekaj v globini, da pa lahko manipulira v okolici te točke, prav do točke ne more, ker bi mu moral izpahniti ramo.

Radi bi odpravili vzrok bolečin, ne samo blažili simptomov in dobili nasvet, kako v prihodnosti postopati, da se zadeva ne bi ponavljala.

Jemlje torej analgetike, sedaj je 2 dni po dogodku v Izoli. Kdaj bi bilo smiselno priti na pregled?

Hvala lepa in lep pozdrav, MB

Pozdravljeni!

Dobro je, če se take stvari čim hitreje diagnosticira kaj povzroča bolečino – česar pa v moževem primeru še ni bilo storjeno. Postopek rehabilitacije namreč je popolnoma drugačen če gre za burzitis, ki povzroča bolečine ali če gre za kalcinacije in natrganine v rami ali če gre za vratno protruzijo diska. Zao je dobro, da se čim prej naredi klinični pregled na osnovi ortopedske medicine, da se ugotovi katero tkivo povzroča težave.

New Report

Close