pozdravljeni.
stara sem 34 let.
pred nekaj leti so mi odkrili desno premicno ledvico, ko sem imela vnetje ledvic in mehurja.
decembra 2013 so se mi zacele pojavljati bolecine v zgornjem desnem delu trebuha (topa zmerna bolecina), slabost, grenek okus v ustih v jutranjih urah. opravila sem ultrazvok trebuha, ki je bil BP. opravila sem tudi test za bakterijo helikobakter, ki je bil negativen. zdravnik je tako sklepal, da je gastritis. predpisal mi je ultop. nekaj casa je bilo bolje, zadnji mesec pa se je spet poslabsalo. bolecine so se zacele ponovno pojavljati, ceprav v blazji obliki (se vedno topa zmerna bolecina in slabost), ki se siri tudi v desno stran hrbta. zdravnik mi je zamenjal zdravila in mi sedaj predpisal nolpazo 40Mg ter gastroskopski pregled.
odvajanje je BP, nisem opazila da bi mi kaksna posebna hrana skodila…shujsala prav tako nisem.
najbolj me skrbi ta hrbtna bolecina saj sem na internetu zasledila da so bolecine v desnem delu trebuha, ki se sirijo v hrbet ter slabost lahko znaki raka na trebusni slinavki…
upam na odgovor
Pozdravljeni.
Bolečina v zgornjem delu trebuha, ki se širi v hrbet se res pojavlja tudi pri bolnikih z rakom trebušne slinavke, vendar tudi pri drugih boleznih. Če ste opravili ultrazvočno preiskavo trebuha in so trebušno slinavko pregledali, potem je zelo malo verjetno da gre za to hudo bolezen. Svetujem vam, da opravite priporočeno gastroskopijo.
LP