Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija Bolečine v desnem boku

Bolečine v desnem boku

Pozdravljeni!

Že pet dni imam bolečine v desnem boku – od predela pod rebri do desnega jajčnika (ta me ne boli). Najintenzivneje je v ženskem najožjem delu oz kjer damo “roke v bok”. Upam, da sem dovolj natančno razložila. Bolečina je samo na stranskem delu, ni na hrbtnem in ne sprednjem delu. Ves čas imam občutek krča, bolečina se pa iz dneva v dan ter iz ure v uro spreminja, včasih intenzivneje, včasih komaj da čutim. Bolečina je znosna. Ker sem nenako posumila na ledvice, sem se obrnila na Vas. Z uriniranjem nimam težav, v mehurju me ne tišči. Voda ni motna, kar pa sem opazila, so majhni beli delci v urinu. Ker bom do zdravnika prišla komaj v ponedeljek, me zanima, ali bi res lahko bolečine povezala z ledvicami in ali so med tem časom lahko kako sama pomagam.
Samo še podatek, stara sem 23 let, zdrava (razen bolezni ščitnice), aktivna, se zdravo prehranjujem.

Hvala za pomoč!

Spoštovani!

Če gre za težave, povezane s sečili, bi najpogosteje pomislil na kamenček – urolitiazo ali pa zožitev na začetku cevke, ki vodi iz ledvic v mehur (PU stenozo). Če imate vročino, mrzlico – torej vnetje, ki bi ob ledveni bolečini in bakterijah ter levkocitih v urinu pomenilo, da gre za vnetje ledvičnega meha – pielonefritis – to zahteva takojšen obisk dežurne službe. Sicer pa bo najbrž potrebno na odgovor počakati do vašega obiska pri zdravniku ali pa še dalj, če se bo odločil za preiskave.

Vsekakor svetujem uživanje dovolj tekočin – toliko, da izločite vsaj 1.5 litra urina v 24 urah. Če boste polulali kakšen kamenček, ga poskusite ujeti in prinesite s seboj k zdravniku, da ga pošlje v laboratorij, kjer bi ugotovili, iz česa je sestavljen – na osnovi tega bi vam lahko svetovali glede preventive, če se izkaže, da gre res za urolitiazo.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Pozdravljeni,

že nekaj časa čutim enako boličino kot jo je opisala Anemona. Bolečine so se stopnjevale, dobila sem vročino in pristala na urgenci, ker me moja zdravnica ni jemala resno. Po izvidih mi zdravnica ni znala povedati, ali gre za vnetje sečil, ledvic, mehurja,… (S-CRP 106.7, SR 22, K-Lkci 8.9, U-Hemoglobin poE 1, U-Levkociti poE 1, U-Lritriciti 25, U-Levkociti 70, nekaj bakterij… druge preiskave niso izstopale).

Zdravnica me je poslala na ultrazvok. Na vrsto sem prišla po več kot dveh tednih jemanja antibiotikov. Na ultrazvoku niso našli ničesar (UZ bp). Problem pa je v tem, da se mi je bolečina spet pojavlila že po 3 dneh ko sem končala z drugo kuro antibiotikov (niso močne bolečine, včasih jih komaj zaznam), a kljub temu izvidi kažejo, da sem zdrava. Ker sem že imela kronične probleme z mehurjem in bakterijami, bi rada ugotovila vzrok teh bolečin. V naprej se zahvaljujem za mnenje.

Spoštovani!

Kaže, da ste proboleli pielonefritis. Dobro je, da ultrazvok ni odkril morebitnih zapletov (ognojka). V kolikor je bojazen, da bi se to lahko ponovilo, je mogoče, da urolog napravi ali vas napoti na preiskave, ki bi izključile morebitne ozdravljive vzorke ponavljajočih se uroinfektov (rekfuks, PU stenoza…. torej IU urografija, scintigrafija ledvic, cistogram, cistoskopija ter seveda kontrolni Sanfrod, da se potrdi, da je infekt izzvenel).

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Pozdravljeni,

imam težave že skoraj poleta z temi bolečinami v desnem boku, kjer se mi pojavljajo zelo različne bolečine občasno zelo močne občasno pa zelo rahle. Občasno se mi tudi pojavi, ko grem na vodo me peče. Bojim se da bi bilo kaj narobe z ledvicami ali pa celo z čem drugim, saj v družini imamo raka in se še bolj bojim za svoje zdravje. Ne vem kaj naj več naredim saj zaradi tega ne morem normalno se ukvarjati s kakšnim športom saj me boli. Sem bila pri svoji zdravnici a me je poslala na krvne preiskave, kjer sem tudi dala na analizo svoj urin in se nič ni pokazalo da bi bilo kaj narobe, zato mi je predpisala protibolečinske tablete, a te protibolečinske tablete mi niso pomagale. Ni želela me dati na kakšne druge preiskave saj meni da pri mojih 21 letih ne morem imeti kakšnih hujših težav. Zelo bi bila vesela če poznate kakšnega dobrega zdravnika, ki bi se zavzel zame in me poslav naprej na kakšne druge preiskave saj bi rada izvedela, kaj je narobe z menoj in rada bi si zamenjala zdravnika. Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovor.

Lep pozdrav!

Pozdravljeni,

imam težave že skoraj poleta z temi bolečinami v desnem boku, kjer se mi pojavljajo zelo različne bolečine občasno zelo močne občasno pa zelo rahle. Občasno se mi tudi pojavi ko grem na vodo me peče. Bojim se da bi bilo kaj narobe z ledvicami ali pa celo z čem drugim, saj v družini imamo raka in se še bolj bojim za svoje zdravje. Ne vem kaj naj več naredim saj zaradi tega ne morem normalno se ukvarjati s kakšnim športom saj me boli. Sem bila pri svoji zdravnici a me je poslala na krvne preiskave, kjer sem tudi dala na analizo svoj urin in se nič ni pokazalo da bi bilo kaj narobe, zato mi je predpisala protibolečinske tablete, a te protibolečinske tablete mi niso pomagale. Ni želela me dati na kakšne druge preiskave saj meni da pri mojih 21 letih ne morem imeti kakšnih hujših težav. Zelo bi bila vesela če poznate kakšnega dobrega zdravnika, ki bi se zavzel zame in me poslav naprej na kakšne druge preiskave saj bi rada izvedela kaj je narobe z menoj in rada bi si zamenjala zdravnika. Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovor.

Lep pozdrav!

Spoštovani!

Ali ste to, kar ste tu napisali, potedali vaši zdravnici? Če ste poudarili, da imate težave, ki vas ovirajo v življenju in ste prosili za pregled pri nefrologu ali nefrologu, potem je precej verjetno, da boste napotnico dobili. Sicer pa lahko poskusite tudi z obiski urgence, ko vas boli – in preko tega morda le prepričate zdravnico, da imate problem in da je smiselno ugotoviti, ali je kaj resenega. Verjetnost, da bi šlo za raka je zelo odvisna od starosti in je pri mlajših od 40 let izredno majhna. Lahko pa je kaj drugega – pieloureteralna stenoza na primer, povešena – ptotična ledvica itd. Če so težave desno, je z UZ že smiselno ugotoviti, da ni kaj povsem drugega, npr. da nimate žolčnih kamnov. Dinamična scintigrafija z MCUG pa bi opredelila, da ni morda kakšenga refluksa…

Kar se tiče pekočega uriniranja – lahko poprosite za nasvet tudi vašega ginekologa.

Na vaše vprašanje “če poznate koga, ki bi se zavzel….” pa predlagam, da povprašate v vašem domačem okolju, sosede, znance, prijatelje…

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Pozdravljeni!

Jaz imam že dober teden težave z desnim bokom. Bolečina je topa, ampak nadležna. Intenzivnejša je po jedi, ampak ni nobene slabosti ali pa vročine. Je to nujno da grem k zdravniku. Star sem 19 let, če vas mogoče zanima.

Lepo pozdravljeni!

New Report

Close