Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Bolečine v čeljusti-NUJNO!

Bolečine v čeljusti-NUJNO!

Spoštovani!
Pred kakim tednom sem začutila bolečino na stiku med zgornjo in spodnjo čeljustjo-predvsem pri grizenju. Bolečina ni bila huda,bolj neprijetna.Vendar se je jakost bolečine vsak dan stopnjevala k močnejši. Vmes sem bila pri zobarju na kontroli(pred 14 dnevi mi je naredil “štift” in prevleko za zob-levo spodaj). Omenila sem bolečino, zobarka mi je pregledala in menila, da ni vzrok v zobeh, temveč je možen vnet čeljustni sklep. Priporočala mi je Brufen proti bolečinam.
Danes zjutraj pa je bila bolečina tako močna, da nisem mogla govorit ali kako drugače odpirati ust /zelo težko sem si umila zobe…)Ko sem vzela analgetik je bolečina pojenjala do stopnje, da lahko govorim, ne morem pa zazehat ali zelo odpret ust.Bolečina izžareva za uho, pravzaprav me boli cela stran glave-najbolj pa v predelu, kjer je stik obeh čeljusti. Moj zdravnik trenutno ne dela, ali menite, da lahko počakam nekaj dni, ali je bolje, da grem v dežurno službo.
Ali je res možno vnetje sklepa (npr. zaradi prepiha v avtu-imam odprto okno večkrat ko vozim) ali je možno kakšna cista na čeljusti?
Prosim za vaše mnenje.
Hvala!
efka

Pozdravljeni!

Navajate hudo bolečino oz.ne veste kam bi se lahko obrnila.Na forumu vam silno težko podamo informacijo “zakaj”vas boli in pa kaj je botrovalo tej bolečini.Kadar so reči tako močno boleče da vam tudi močni analgetiki(Brufen)ne pomagajo,se le obrnite na nadomestnega oz.dežurnega zdravnika v vaši regijski zdravstveni enoti.

Lp IB

New Report

Close