bolečine v čeljusti
Spoštovani!
Pred kratkim sem zatipala trdo bulico na čeljustnem sklepu. Ko odpiram in zapiran usta, se bulica premika s sklepom. Velikost bulice je na otip dober centimeter. Če nanjo pritisnem, me tudi malo zaboli. Kaj bi to lahko bilo? Je lahko kaj resnega?
Pri jedi, pa tudi sicer, mi pri odpiranju in zapiranju ust, poka v čeljusti oz. v čeljustnem sklepu.
Hvala za odgovor in lp!
Pozdravljeni,
najverjetne gre za benigno, tj. nenevarno tvorbo, ki ji rečemo ganglion. Lokacija je malo nenavadna, zato se pojdite pokazat k svojemu zdravniku, mudi se pane. KOt sem rekla, po opisu ni nič nevarnega. Bulica in preskok pomenita obrabne spremembe, ki niso nevarne.
LP!
Pozdravljeni!
Stara sem 18 let in že 3 dni me boli čeljust na desni strani. Najhuje je zjutraj predvsem ko jem do večera pa se malo umiri a me boli tudi v mirovanju. Opazila sem tudi da me od pojava bolečine zelo boli na sredini vratu in predvsem na desni strani vratu vendar to ni bolečina ki bi nastala zaradi prehlada. Bolečino občutim kot da bi se mi nekdo ”usedel” na vrat. Prav tako me je danes bolela zadnja desna stran glave ko sem dihala in sicer trajalo je okoli pol ure potem pa je ponehalo. Opažam tudi da me malo tišči v prsnem košu že vse tri dni. Je možno da je vse to povezano oz. kaj vi mislite da je lahko vzrok teh bolečin? na internetni strani sem prebrala članek kjer je povsot pisalo da gre lahko za nevarnost raka in zdaj me zelo skrbi. Prosim za nasvet.
LP, Lidija
Pozdravljeni,
predvidevam, da ste dobili antibiotik in da imate kontrolo pri zdravniku. Če se absces ob zdravljenju na bo zmanjšal, ga bo zagotovo treba prerezati. To zdravijo otorinolaringologi.
LP!