Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina bolečine v čeljusti

bolečine v čeljusti

Pozdravljeni,

hvala za odgovor!

Želim vam lep dan 🙂

Neenah,
enako sem imela tudi sama, zato sem mislila da je kaj vneto (korenine ali nekaj v čeljusti). Prišlo večkrat in izginilo. Zobi bili večkrat pregledani in so ok. Tudi rentgen ok. Danes mi je spet zobozdravnica povedala da misli da je nevralgija (pretipala vse tiste točke, ki so bile boleče ko je stisnila na tej strani obraza). Tudi je povedala da misli da ta bulica nima veze in da ne ve kaj je.

Pozdravljeni! Stara sem 20 let in že kar nekaj let pomnim da mi čeljust poka. Zadnje čase pa mi velikokrat zaskoči(včasih dougo nič, nato pa 14 dni vsak drugi dan). Zaskoči in poka me leva stran čeljusti(na desni strani nimam nimam problemov) in takrat težko odpiram usta. Kako bi se to lahko nehalo?

Lp, Tina

Spoštovani!

Če veliko žvečite, je lahko to razlog, da imate “obrabljen” hrustanec. Verjetno bi bilo najbolje, da vas zdravnik ev. pošlje k otorinolaringologu.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Pozdravljen

Pred slabimi tremi tedni sem zbolela za virozo (vročina, bolečine v sklepih, zabasan nos, bolečina v ušesih). Kasneje se je stanje poslabšalo in sem dobila ospene zaradi vnetja desnega ušesa in vnetega grla. Kakšen dan po začetku jemanja ospenov, se mi je pojavila bolečina na levi strani obraza, ki se je širila od ušesa do sredine obraza v spodnjem delu čeljusti. prav tako je bil prisoten občutek, kot da me trga po čeljusti in mi je bolečina švigala do ”možganov”. To traja že več kot teden dni in ne pojenja. V levem ušesu imam občutek kot, da je voda oziroma tak neprijeten občutek. Jemljem nalgesin s, a mi ne prime kaj preveč. Zaradi bolečin sem se oglasila pri zobozdravniku, ki me je poslal na slikanje zob, a niso krivi ne zobje, ne sinusi. Naj povem, da se je bolečina v desnem ušesu nehala in tudi grlo je pozdravljeno.
Kaj bi to lahko bilo in koliko časa ponavadi traja, da se stanje izboljša.

Hvala za vaš odgovor, lp

Spoštovani!

Imate vnetje mandibularne veje trovejnega živca. Poleg obiačjnih zdravil proti bolečinam, prosite zdravnika, naj vam napiše se posebna zdravila proti nevralgični bolečini. Sja kljuva, kot bi bolel zob, kajne?

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Hvala za odgovor.
Kljuva kot, da bi bolel zob, vendar ne cel čas, ampak na vsake toliko časa, ampak takrat je hudo. Poleg tega mi poka čeljust na levi strani skoraj vsakič, ko odprem usta.
Dobila sem napotnico za ORL in stomatološko kliniko.
A je to ozdravljivo in koliko časa traja, da ne boli več?
lp

Spoštovani!

Govori za nevralgijo.

To se pozdravi samo od sebe, vendar traja zelo dolgo. Zdravila olajšajo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljen

Od petka jemljem Olfen in stanje se je izboljšalo, a ni še vse v redu. “Napadov” bolečine nimam več tako hudih in tudi manj jih je. Je pa še vedno prisoten občutek “zategovanja” na levi strani obraza.
Bila sem na stomatološki kliniki, ker mi je zdravnik rekel, da moram k svojemu zobozdravniku, da mi sanira en zob in če to ne bo poboljšalo zadeve, se moram vrniti nazaj, da me pošljejo na slikanje.
A je možno, da ne gre za nevralgijo? Ali je Olfen eno od zdravil s katerim se lajša bolečina pri nevralgiji?

Hvala za odgovor, lp

Spoštovani!

Potem j bil mogoče le kriv zob. Vedeli boste, ko vam ga bo zobozdravnik popravil. Olfen pri zobobolu lahko precej pomaga, lahko pa olajša tudi bolečine pri ne preveč hudi nevralgiji, zato zaenkrat težko odgovorim povsem zanesljivo. Opis v začetku je sicer bolj ustrezal nevralgiji trovejnega žica, a je mogoče le bolečina enkae kvalitete zaradi zzobobola.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani.

Pred 14 dnevi sem bila malo prehlajena (boleče grlo, kašelj). Tretji dan me je začelo boleti v levem čeljustnem sklepu in me še vedno boli, in sicer samo ob premiku čeljusti na levo ali desno in ob ugrizu. Modrostni zob me ne boli, tudi dlesen je ok.
To bolečino sem občasno imela (samo dan ali dva) ko sem ponoči nosila snemljiv zobni aparat. Večkrat sem izpustila nošenje aparata. Ne vem ali je to povezano s tem ali morda kaj drugega. Še vedno imam (1,5 let) zobno žičko.

Malo me panika daje, ko sem prebrala, da je bolečina lahko povezana tudi s srcem.

Kakšno je vaše mnenje ?

Hvala vnaprej.
lpAna

Spoštovani!

Domnevam, da niste starejši od 40 let, s čimer je možnost za angino pektoris (seveda mora boleti ob naporu, ne v mirovanju) praktično popolnoma izključena.

Čejustni sklepi včasih bolijo, ne da bi to lahko pojasnili. Počakajte še kakšna dva tedna, ko naj bi bolečina, če je povezana z infekcijo, ali s kakšnim gibom, ali žvečenjem, popustila.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljena Nuin!
Imam idetično težavo kakor si jo imela ti…Kaj je bil na koncu razlog tvoje bolečine?
Najlepša hvala za odgovor!

js mam tut eno vprasanje glede celjusti in bolecin..
stara sem 19let in me ze priblizno leto mogoce vec boli v desni strani celjusti, seveda v sklepu..
najbol me boli ko jem ali ko prevec odprem usta..se pravi ne morem dobro ugriznati v kruh, zemljo, karkoli..lazje je ce delam manjse grizljaje ce ne me boli med celotnim hranjenju..
pac kolkr sm sama gledala glede na otip levo in desno stran celjusti..se mi zdi kot da mam desno nekako manjso oz da ni dobro v sklepu al pa da pac nekaj manjka ni tako polno ne vem kako opisati..pac nekaj ne stima in ja res je neprijetn obcutek
nism se sla k zdravniku..
kaksen nasvet ali bi bilo najbolje da grem k zdravniku da zvem kaj vec?
🙂

Pozdravljeni!

Jaz bi vas prosil za nasvet glede bolečine v zobu(eh) in spodnji čeljusti.

Gre za to, da se mi je najprej pojavila močna bolečina na vročino in mraz pri dveh zobeh – spodaj levo (že kakšne 3 – 4 tedne nazaj. Od tega je eden s plombo, medtem ko je drugi čisto “lep” – brez plombe in kolikor lahko vidim brez kariesa. Zato se mi zdi čudno, da bi bil lahko sploh problem na zobeh – morda pa tudi?

Kasneje (ca. 2 tedna nazaj) pa se mi je pojavila tudi neka enakomerna bolečina v spodnji čeljusti (na isti lokaciji, kot sta omenjena zoba), ki pa je bila na začetku dokaj znosna, sedaj pa se bolečina povečuje. Čez dan še nekako gre in tudi ko grem spat ni problema. Vendar pa me sedaj že kar par dni ponoči zbudi res zelo huda bolečina – ponavadi potem vstanem za kakšnih 10 min, pojem lekadol in čez kakih 15 min bolečina popusti (ne vem ali zaradi vstajanja, ali pa res lekadol že tako hitro “prime”). Nato lahko zaspim do jutra.

Namen imam iti k zobozdravniku, ampak sem trenutno v tujini (do srede naslednjega tedna), pa me zanima ali se da na kakšen način blažiti to bolečino (ker se mi zdi, da pa je sedaj res že vsak dan huje), ter ali je sploh povezano z zobmi ali pa je problem kje drugje.

Za vaš odgovor se vam najlepše zahvaljujem!

Lep pozdrav,
Miran

Spoštovani!

Verjetno ste v tem času že uredili. Še najverjetneje se bo po zobozdravniškem posegu bolečina umirila.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni.

Danes zjutraj sem se zbudil in opazil, da mi je zaskočila čeljust. Ust sicer ne morem odpreti več kot 2-3 cm, in če jih poskušam še bolj odpreti čutim bolečino nekje zadaj v čeljusti. To se mi je prvič zgodilo ampak tu pa tam pa mi je čeljust zaskočila za cca. 2 sek.
Najlepša hvala za odgovor in vaš čas.

LP

Spoštovani!

Neprijetno. Verjetno ste problem medtem že rešili. Če ne gre samo od sebe, potem vam pri tem lahko pomaga zdravnik, najvčekrat šele otorinolaringolog, ki z ustreznim prijemom spravi čeljust nazaj v sklep. če pa gre zgolj za zaskočen sklep pa pomagaj otudi zdravila proti oblečinam, da se mišiče sprostijo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Najlepša hvala za odgovor!

Spoštovani,

meseca maja 2012 se mi je izpahnila čeljust oz ne vem kaj točno se je zgodilo ( tud nohce drug mi tega ni znal pojasniti). Že veckrat se mi je ti dogajalo da je čeljust počila oz skočila vn in nazaj v sklepu, tak okot vsakemu. Od takrat ša ni vec kot je bilo. Na zacetku je pri odpiranju ust pokalo, sama sem mislia da je to prav in sem se še prav trudila kak teden da bi počilo in šlo nazaj kot je treba. Pa se to ni zgodilo, zobozdravnica me je napotila tudi na kliniko kjer so rekli da mi ne morejo nič pomagati, da boljše ne bo, da naj delam vaje in se izogibam prevelikim grizljajem. Stanje pa se je v zadnjih 14 dni zalo poslabsalo. Komej grizem, boli me že tudi če malo prevec odprem usta ko hočem kaj bolj naglas povedati. Ne vem kaj naj naredim? boli me tik zdraven usesa oz pred njim in samo na levi strani. na desni strani še ni tako mocne bolečine.

Hvala že vnaprej!

New Report

Close