Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina bolečine v čeljusti

bolečine v čeljusti

Spoštovani,

pred dobrim tednom sem bila pri zobozdravniku. Popravljal mi je levo spodnjo šestico. Pred tem mi je dal tri inekcije. Ko je inekcija popustila me je začela boleti čeljust. Od takrat ne morem odpirati ust niti toliko, da bi ugriznila npr v banano, ali jedla z jedilno žlico. Pri odpiranju me strašno boli leva čeljust.
Kaj mislite, bi morala k zdravniku, ali naj počakam še nekaj dni? Kaj je lahko narobe? Prej nikoli nisem imela težave s tem. Zob je popravljen in nikakor ne more biti to zaradi zob, saj drugih težav nimam.
Hvala za vaš odgovor.
Želim vam prijeten dan:)

Eva

Spoštovani!

Nenavadno. Upam, da ste že v redu?

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Ne, žal ni uredu, celo poslabšalo se je. Usta lahko odprem le za slab cm. Leva čeljust vedno bolj boli-otekline ni. Jutri grem k zdravniku. Zobozdravnik trdi, da so zobje ok, to ni zaradi zob.
Le kaj je lahko?
LP Eva

Spoštovani!

Kaj ste opravili pri zdravniku?

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni,
nič kaj dosti nisem uredila. Zdravnik mi je pregledal kri-nobenega vnetja ni. Pravi, da je to bil izpah čeljusti in da se bo popravilo. Toda stanje se poslabšuje, vedno manj lahko usta odprem. Zobozdravnik mi je dal slikat ortopan. Pravi, da sumi na osmice-toda, če bi bila osmica, mar to ne bi kri pokazala, da je vnetje? Ali slika? Vnetja ni, in še vedno boli samo leva čeljust pri odpiranju. Rekel je, da še počakajmo dva tedna. Hm, ne morem jest, ker lahko v usta spravim le majhne koščke hrane in mi gre na jok ko se spravim k mizi. Nerodno mi je tudi zaradi umivanja zob-saj do osmic sploh več ne pridem:(
Kaj naj naredim?
Lep večer vam želim:)

Eva

Spoštovani!

Nerodna zadeva. Nimam pojasnila niti nasveta, kako pomagati. Upam le na najboljše.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani,
danes sem bila spet pri zobozdravniku, dal mi je napotnico za čeljustno kirurgijo v Lj, k dr Alešu Vesnaverju.
Še vedno ne vem kaj bi lahko sploh bilo. Torej tako je bilo: dobila sem inekcijo-leva spodnja šestica, usta sem imela dolgo na široko odprta-morda zaradi inekcije nisem čutila, da me čeljust boli…..se je lahko kakšna kita strgala? Če bi bilo kar koli zlomljeno bi lahko vseeno zapirala usta? Je lahko kakšen izpah? Je to sploh možno? Otekline ni in boli od takrat pa še danes samo ob odpiranju-leva čeljust. Ko odpiram usta čutim, kot da je “kita” (ali ne vem kako bi poimenovala) prekratka, kot da vleče preveč skupaj. Vem, da je to zelo laičini opis, toda drugače ne znam poimenovat, ni moja stroka.
Prebrskala sem net….kaj res ni še nihče imel podobnih težav? Ne morem verjet, da ne najdem nikogar s podobno težavo.
Se opravičujem, da še vedno težim z istim problemom, toda mene že pošteno skrbi.
Lep vikend vam želim:)

Eva

Spoštovani!

Ne gre za teženje – saj imate težave. Kot nezobozdravnik bi najprej pomilil na to, da imate ali parodontozo, ali celo vnetje, al ikaries – nekaj se mora dogajati z zobmi, kar se potem prenese v oblik ibolčeine in opisom, kot ga sporočate.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Lepo pozdravljeni. Že eno leto jemljem tegretol, 1 zjutraj in 1 zvečer. Imam nevralgijo trigeminusa.Kljub temu, da imam moteče stranske učinke (omotico, oslabljene reflekse, črke s, c in z izgovorim š, č in ž, zelo težko si kaj zapomnim, slabosti, tresenje rok…), jih jemljem naprej saj si ne želim ponovnih grozno bolečih napadov. Še vedno pa me občasno močno zaboli določena točka v glavi. Ob tem me spremlja slabost in tema pred očmi. To traja 2 minute in mine.. MR in CT nista pokazala nič in zdravniki pravijo da to ni nič posebenga. Ali se res ne da nič narediti? in kolikšna je možnost da se mi povrne bolečina če preneham z jemanjem tegretol? Hvala

Spoštovani!

Težko napovem. lahko zamjšate na en odmerek in po treh dneh bi morali opaziti poslabšanje, sicer lahko poskusite nekaj časa z eno tableto, nato pa opustite še to.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Lep pozdrav!
Mene pa boli zob na ugriz, drugače pa je prisotna samo takšna neprijetna, vendar ne grozna bolečina. Od tega zoba se širi bolečina v ličnico. Najbolj boli v predelu med dlesnijo in ličnico. Ne vem kaj bi to bilo. Traja že nekaj časa. K zobozdravniku če se le da nebi šla, saj, ko sem šla na zadnje maja in sem trdila, da me boli ta zob, me je obravnavala kot, da si nekaj izmišljujem. Na zobu baje ni bilo opaziti ničesar (plombiran pred leti) pa tudi slike niso ničesar pokazale, samo modrostne zobe pod površjem.

Hvala za odgovor.

zanima me ali je možno kadar spijem nekaj hladnega vedno me boli čeljust kaj na j storim .hvala štefan

Spoštovani!

Zelo verjetno gre za ventno dogajanje pod plombo. Naj jo le vržejo zalivko ven in zagotovo se bo našlo neko manjše ventje in/ali povezava skozi sklenino.

Spoštovani Štefan!

Na žalost bova moral piti mlačno pivo. Seveda gre lahko tudi za spremembe na zobeh ali vnetje dlesni, a na podalgi vaših znakov tega ni mogoče reči.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Tako, ni bilo izbire in sem takoj odšla k zobozdravniku. Odmrl mi je zdrav zob brez kariesa. Ta zob se mi je tudi majal (sem pozabila zadnjič pripisati). Zob mi je odprla, gnoj je stekel ven, sedaj je zob v zdravljenju. Mi je pa doktorca rekla naj jo ne sprašujem zakaj se zob maje ker ne ve. Zdaj ko je gnoj stekel ven se mi zdi, da se je zob stabiliziral. Kaj bi to lahko bilo? Me je strah da bi mi zobje po padali ven 🙁 V nosečnosti se mi je pa okrušil kotnik (plombirani) vzrok naj bi bilo majanje (jaz tega nisem čutila)

Spoštovani!

Pogosto ne vemo vzroka, zakaj se nekje nekaj vname. Samo da zdravljenej napreduje.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni,

Imam bolecine v celjusti desno spodaj, proti usesu. Bolecine so se zacele pred dobrim letom, ko mi je osmica mocno vzirala v dlesen in celjust, osmico smo odstranili in bolecine so postopoma prenehale. Zadnje pol leta se bolecina ponovno pojavlja, naredila sem ortopan in bila pri vec zobozdravnikih, pa nihce ne vidi vzroka bolecine. Naj dodam se, da se bolecina pojavlja v valovih, vglavnem pred spanjem in se ob prepihu poveca, pomaga analgetik in segrevanje,

Hvala za pomoc, Tina

Spoštovani!

Skorajda zagotovo bo to nek proces v enem od zob.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

stara sem 17 let.imam bolečine v čeljusti tik pred ušesom ponoči nemorem spati zaradi bolečin bolečine so močnejše zjutraj ko vstannem ALI BI TO LAHKO BILO KAJ HUJŠEGA ZELO ME JE STRAH hvala za odgovor

Spoštovani!

Nadelžno že, nevarno ne. Lahko je vse skupaj vneto zaradi žvečenja, če velik žvečite. Lahko je razboleto zradi podhladitve mišic na prepihu ali klimi… Če bi bilo otečeno, bi lahko šlo za vnetje obušesne slinavke. Razen lajšanja bolečin ni potrebnih drugih ukrepov.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni!

Problem ima moja mami. 21.11 torej že 14 dni nazaj je bila pri zobozdravnici, katera ji je izpulila na desni strani spodaj zob. Ta zob je sicer ni bolel, ampak se ji je tako grdo odkrušil, da ga popraviti ni mogla več, zato sta se odločili, da bosta “škrbino” zdrli. Problem se je pa pojavil potem, bolečine so bile potem po nekaj urah hude, bolelo jo je tako močno, kot še prej nikoli. Bolečina se še do sedaj ni umirila. Boli jo spodnja čeljust na desni strani ter danes je potožila, da jo ovira tudi pri požiranju. Zato me zanima, kaj bi ves to lahko bilo? Ali je možno, da je prišlo do tako močne podhladitve (temperature so sedaj že zelo nizke)? Ker videti je, da se je lepo zacelilo, gnojno tudi ni.

Hvala za odgovor!

lp

New Report

Close