Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina bolečine v čeljusti

bolečine v čeljusti

Pozdravljeni!

Pred časom me je bolelo v čeljusti tik pod ušesom, bolečina se širi navzdol po kosti in pa proti ušesu in glavi. Gre kot za nekakšen pritisk in občasno špikanje in ne za zelo močno bolečino. Občutek je zelo neprijeten. Predvsem med športno aktivnostjo, moram večkrat uravnavati pritisk, ker se mi desno uho maši. Potem je ta bolečina za nekaj mesecev izginila in sicer po operativni odstranitvi spodnjega modrostnega zoba in sem domnevala da je bil to vzrok. Zadnji mesec pa ponovno zaznavam podobne bolečine. Malo me že skrbi, ker ne vem čemu bi lahko pripisala takšne težave?
Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Spoštovani!

Težko vam kaj svetujem, ker mi ne pride na misel kakšna posebna zadeva, medtem ko je vzrokov za bolečine zelo veliko.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Pozdravljeni!

Tudi jaz imam bolečine v čeljusti oziroma v sklepu pri ušesu. Začelo se je pred kakšnim tednim- vsako jutro me je rahlo bolelo v ušesu. Nato se je bolečina stopnjevala in odšla sem k zdravniku, ki je rekel, da vzrok bolečine ni v ušesu, lahko pa da imam gronolom (ampak mene ne boli čeljust v ustih, niti zobje- tudi redno obiskujem zobozdravnika…) ali pa da me je napihalo. Boli me ko želim usta odpreti ali ko zamaknem čeljust v levo ali desno stran, ter ko jem. Ne vem kaj bi to bilo in kaj naj naredim. Koliko časa naj še počakam, če se bo bolečina umirila? Oz. kaj naj naredim?
Hvala za odgovor!

Spoštovani!

Zelo verjetno je zgolj blecina v sklepu. Razen zdravil proti bolecinam naslednje tri tedna jaz ne bi ukrenil nicesar.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni!

Dober dan imam bolečine ko zezeham oz jem trdo hrano in bolečina se začne od ušesa pa dol proti zobu samo da zob me ne boli.Opazil pa sem da se pojavlja zjutraj in čez dan pojenja in pa da je to izrazito zdaj ko se mrzle noči saj imam ponoči odprto okno.Kaj naj naredim ?

Spoštovani!

Sami ste nakazali možnost, da so mišice podhlajene. Pokrite ta del obraza, pa boste videli, če bo kaj spremembe.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni. Že tri leta me na vsake par mesecev močno bolita zg.in sp L čeljust-zobje, ličnica in vse do senc. Ampak sem vedno vzela protibolečinsko tableto in je minilo. Sedaj me je ponovno začelo boleti, z razliko da mi nič ne prime proti bolečinam, niti analgin ali injekcije ketonala. Bolečine so tako hude, da ponavadi vmes dolgo časa ne diham in se ne premikam, to traja od 5-7min potem popusti. Niti ne morem gristi, ker se mi takoj čez čas bolečina ponovi. Opravili so mi sinusoskopijo, kjer je ugotovljeno le rahlo vnetje. Poslana sem bila na CT obnosnih votlin, kjer je pokazalo, da imam retencijski cisti v D sfenoidnem in max. sinusu. V nosu ima pretin kifozo v desno, posledično ožji hodnik.
Za L bolečo stran pa ni CT kriterijev ki bi pojasnili obrazno bolečino. Resnično ne vem več kaj naj naredim, ne prenesem več bolečin. Zobje so drugače ok.
Hvala za vaš čas . lp

Spoštovani!

Spominja na vnetje trovejnega živca, pri čemer pa je pomoč prav tako precej skromna. Pogovorite se z zdravnikom, če bi poskusili z antikonvulzivi, ki včasih omilijo neprijetno bolečino.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

živjo,

mene pa je pre dkakim tednom začel boleti levi sklep čeljusti. Boli le če res na široko odprem usta (kadar zeham) in kadar čeljust premaknem v desno (v levo gre brez problema in brez bolečin). Dostikrat sem imel zjutraj zataknjeno levo čeljust vendar sem nekajkrat rpemaknil čeljustlevo in desno toliko da je malce počilo in vse je bilo vredu. Sedaj pa kot sem rekel ko premaknem čeljust v desno in ko zeham me boli levi sklep. Prav tako če z prsti primem za modrostni zob na levi strani in ga malo zamajem boli (je mogoče tu kakšna povezava?)

Hvala vnaprej

Spoštovani!

Stopite do zobozdravnika. Lahko da gre za vnetje dlesni ob modrostnem zobu in izžarevanje bolečine proti sklepu.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni. Že dva dni imam na koncu spodnje čeljusti tj na koncu zobovja,neko bulico,ki mi povzroča bolečino. a to še ni vse, boli me tudi desni del spodnje čeljusti,spodaj pod brado. Je to kaj resnega,ali bo minilo?

Spoštovani!

Lahko gre za vnetje oz. granulom. Obiščite zobozdravnika.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni!

Stara sem 22 let in moj problem se pojavlja že kakšnih 5 let. V predelu sklepa čeljusti in vse do roba spodnje čeljustne kosti na levi strani obraza, se pojavlja oteklina, ki včasih postane bolj, včasih manj izrazita, vendar nikoli ne izgine v celoti.
Obiskala sem zobozdravnike, ogromno čeljustnih kirurgov, vendar zadevi še niso prišli do dna. Odstranila sem vse modrostne zobe, dobila močne antibiotike, vendar oteklina ne izgine.
Konstantne bolečine ni, pojavlja pa se v intervalu parih sekund, in je podobna tisti, ko te zobozdravnik piči v zobni živec. Nekje globoko, intenzivno kot da bi nekdo zapičil in zavil z ostrim predmetom. Pogosteje je bolečina topa in občasno utripajoča, a dokaj kmalu preneha. S pritiskom na ta predel prav tako ne boli. Je pa občutno bolj topel del. Rentgen slike niso pokazale ničesar.

V zadnjih mesecih pa tudi opažam, da po vsej verjetnosti ponoči tiščim zobe skupaj, ker se zbudim s trdo čeljustjo in bolečinami ki ponehajo ko čeljust malo razgibam.

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Spoštovani!

Lahko bi šlo za kamenček v izvodilu slinavke. Še posebej, če bi se to pogosteje dogajalo po jedi.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni!

Ne, oteklina ni izrazitejša po jedi. Bolj kadar sem izpostavljena prepihu, mrzlemu vetru ali klimi.

Lep pozdrav!

Spoštovani!

Potem bi to pripisal vnetju struktur obraza zaradi razlike toplo hladno. V normalnem toplem okolju bi se moralo stanje popraviti v treh mesecih.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

pozdravljeni!
pred dvemi tedni se mi je nenadno pojavla bolečina na desni strani čeljusti oziroma bol proti ušesu, zaradi te bolečine nemorem zapreti desne strani čeljusti levo pa lahko(moti me pri uživanju hrane) bolečina ne pojenja čeprav mi je učiraj uspelo na zelo boleč način razgibat desno stran čeljusti in sem lahko dobil normalen ugriz, čez dve uri se pa je bolečina takoj vrnila nazaj.
mene zanima kaj da naredim glede tega oziroma kaj to sploh je?
sem 17 let star fant.
LP

Spoštovani!

Pri tvojih letih bi najprej pomislil na zob, še zlasti na modrostnega, ki bi mogoče delal težave. Oglasi se pri zobozdravniku.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni!

Že nekaj časa (približno 2 leti) imam težave na levi strani čeljusti. Med hranjenjem se mi čeljust “zatakne” tako , da ne morem do konca odpreti ust, prisotna je tudi manjša bolečina, čeljust pa mi med žvečenjem včasih tudi poka. To je ponavadi že med hranjenjem ali vsaj istega dne minilo. Pred 14 dnevi pa se mi je pojavila večja težava – prav tako se mi je čeljust “zataknila” in je v takšnem stanju še danes. Ne morem do konca odpreti ust, pojavila pa se je tudi bolečina v levem ušesu – če želim bolj odpreti usta. Zanima me vaše mnenje in kateri zdravnik bi bil pravi za te težave (zobozdravnica mi je priporočila vaje z jezikom, a ne pomagajo)?

Lep pozdrav,
Marisa

Spoštovani!

Potem bo potrebno do maksilofacilanega kirurga. Lahko bi šlo za obrabo sklepa ali pa zgolj lokalno ventno dogajanje ob skelpu zaradi ev. pogostega žvečenja.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close