Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina bolečine v čeljusti

bolečine v čeljusti

Spoštovani dr. Kersnik

Če želite lahko objavite moje sporočilo. Vem, da čeljusti bolijo in zablokirajo tudi zaradi srca, bog ne daj lahko se zgodi srčna KAP. Tako, da po mojem mnenju naj kar obiščejo osebnega zdravnika. Meni se je to zgodilo samo 1x ampak tako močno me je udarilo v spodnjo čeljust in kot, da bi mi zablokiral čeljust. Tako, da z tem se ni za igrati.

Samo nekaj me zanima spoštovani dr. Kersnik

Sem prebrala vaš eden odgovor, ki ste svetovali, da naj vzame Tegretol. Ali Tegretol je tudi za bolečine ali kako? Ker jaz jemljem Tegretol po možganskih operracijih, da naj preprečimo, da ne bi dobila epileptične napade. Zato vas vprašam, če Tegretol tudi umirja bolečine?
Hvala in lp,

Tegretol lahko pomaga pri, kako naj rečem, neotipljivih bolečinah, in pri nevralgiji trovejnega živca, torej pri bolečinah živca, ki med drugim nadzoruje tudi delovanje mišic pri žvečenju.

Matjaž

Spoštovani!

Da. Vtem primeru je namenjen za omilitev “nevralgične” bolečine.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Kako odpraviti bolečine na naraven način? Klikni.[/url]

Pozdravljeni!
Imam manjši problem glede bolečin v čeljusti. Med igranjem košarke me je v obraz zadela žoga. Poleg tega imam nepravilen ugriz (spodnja čeljust je pomaknjena nazaj). In zdaj čutim bolečino oz. pritisk, ko ugriznem, predvsem v predelu sklepa. Za kakšno poškodbo sploh gre in kaj lahko ukrenem glede tega?
Hvala za odgovore.

Spoštovani!

Udarec ali manjši zvin. V nekako treh tednih bi se moralo umirit samo od sebe. Vmes si lahko pomagate s kakšni zdravilom proti bolečinam.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni!
Imam problem, ki mislim da je povezan s čelustjo. Že nekaj časa me boli, ko hočem malo bolj odpreti usta. Nemorem ugrizniti banano ali sendviča. Čeljust me drugače ne boli, le če usta hočem bolj odpreti, jih ne morem. Bila sem pri zbozdravniku, a je rekel da težava ni v povezavi z zobmi. Kam se naj zatečem?

Hvala in lp, Tina

Spoštovani!

Če je ta bolečina v področju čeljustnega sklepa, tj. pred ušesom, gre lahko za sklepno bolečino, ki bi morala počasi sama miniti. Če pa je zelo hudo, si lahko pomagate tu in tam s kakšnim zdravilom proti bolečinam.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni!

Imam problem z bolečino na desni strani nad ali pa celo v predelu korenine zoba… cca 1cm stran od nosu. Bolečina je pristotna ves čas, na otip bolj, bolečine v zobu ne čutim, ko se zasmejim ali odprem čeljust je bolečina še bolj izražena. Kaj bi to lahko bilo?

V naprej se Vam zahvaljujem za odgovor!

Lep pozdrav

Spoštovani!

Lahko gre za absces ob zobu. Oglasite se pri zobozdravniku, ali pa opravite slikanje zob.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni,

približno 14 dni me rahlo boli pri sklepu čeljusti, med ušesom in čeljustjo. Neprijetnost, oziroma zelo rahlo bolečino sem čutila tudi v ušesu, ko sem ga čistila s palčko.
Prvi teden me je bolelo predvsem med žvečenjem, sploh na začetku, tekom obroka se je bolečina umirila. Potem se je bolečina skoraj umirila, močno me je zabolelo le med kihanjem, zehanjem ali če sem se z brado v kaj zadela (majhen otrok me je pogosto z glavico ruknil v brado). Včeraj sem dobila rahlo močnejši udarec in danes je področje spet malce bolj razboleno.
Bolečina se je pojavila po sprehodu v hladnem in vetrovnem vremenu, zato po zgoraj prebranem predvidevam, da gre mogoče za vnetje živca (saj me ne boli nikjer drugje, kot le na tisto točki).
Bolečina zaenkrat ni tako huda, da bi morala jemati kakšne protibolečinske tablete. Zanima me le, na kaj bi morala biti pozorna, bi se morala oglasiti pri zdravniku ali lahko le počakam, da bolečina mine sama od sebe.

Spoštovani!

Lahko počakate da v cca. 14 dneh bolečina mine.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Tudi jaz imam problem s čeljustjo in sicer:
Boli me tik pod ušesom neprestano, včasih pa me močno zaboli pod ličnico.
Žvečim in govorim lahko normalno, če pa premaknem čeljust v levo oz. desno pa čutim bolečino.
Bolečina se je pojavila kar naenkrat, posebnih razlogov se ne spominjam.

Hvala za odgovore

Spoštovani!

Brez pregleda težko kaj rečem.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani!
Pred približno enim letom sem bila na operaciji nosu zaradi deviacije nosnega pretina. Pred operacijo mi je zdravnik povedal, da sem imela na desni strani večkratne sinusitise. Že drugi dan po operaciji je prišlo do hude bolečine v desni zgornji in spodnji čeljusti, ki je trajala kar nekaj dni. Bolečina se je nato večkrat ponovila. Redno sem bila pri zobozdravniku, zobje naj bi bili popravljeni.Mislila sem celo, da me vse boli zaradi modrostnega zoba zgoraj, ki so mi ga kasneje spulili zaradi položaja. Bolečina je še vedno prisotna, gre za zelo močno bolečino. Bolečino omili le 100 mg Ketonal in še to le za 4 ure. Mogoče je povezana z manjšimi prehladi, ne vem.
Kaj naj še naredim?
Hvala za odgovor.
Bojana

Spoštovani!

Oprostite za dolgo čakanje!

Če bi bila bolečina le v zgornji čeljusti, bi bila ta lahko zaradi sinusitisa. Bolečina v obeh čeljustih, podobna zobobolu, pa bolj kaže na nevralgijo – vnetje trovejnega živca. To počasi mine samo od sebe. Ketonal ali drugo zdravilo nekoliko olajšajo bolečine.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani,

Tudi jaz čutim močno trgajočo bolečino v čeljusti, ki se širi proti sencam. Ker bolečino spremlja tudi kašljanje predvidevam, da gre z močnejše obiliko prehlada. Vse skupaj traja že 4 dni. Zdravim se z čaji, medom ter Lekadolom za lajšanje bolečine. Ali moram iti k zdavniku? Kakšna je doba ozdravitve?

lep pozdrav
Vera

Spoštovani!

Podatki so precej skromni, zato vam zelo zanesljivega odgovora ne morem dati. Če nimate visoke vročine ali drugih dodatnih težav, lahko počakate kakšnih 10 dni.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani!

Med spanjem mi je zaskočila čeljust. Bolečine ni skoraj nobene, vendar ne morem odpirat ust. To se mi je zgodilo že večkrat, vendar sem jo ponavadi z gibi levo in desno lahko sama poravnala nazaj. Tokrat to ni mogoče. Kaj naj naredim?

Spoštovani!

Oprostite za pozen odgovor!

Upam, da se je stanje medtem že uredilo. Obiščite maksilofacilanega kirurga, če bi bilo zaradi ohlapnih vezi potrebno opraviti kirurški poseg.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close