Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Bolečine v sklepih in mišicah bolečine v blazinicah podplatov

bolečine v blazinicah podplatov

Spoštovani,

že dva meseca me med hojo zelo bolijo blazinice na podplatih. Ko noge dvignem v zrak, bolečina izgine, je pa čutiti nekakšno mravljinčenje. 

Pri masaži blazinic se čuti rahla otrdelost tam, kjer se pojavlja največja bolečinaBlazinic na podplatih nimam otečenih in v njih ni bistvenih odstopanj v temperaturi (blazinice niso bolj tople kot običajno). 

Zjutraj, ko naredim prvih deset korakov, je bolečina manjša. 

Preizkusil sem tudi s počivanjem – teden dni skoraj nisem nič hodil, a stanje se ni bistveno izboljšalo. Takoj, ko sem začel spet več hoditi, se je bolečina vrnila v isti meri. 

Sem pa tudi ugotovil, da ni težava samo na podplatih ampak tudi na rokah. Po treh minutah obrezovanja vrtnic so me začele boleti blazinice na dlani, s katerimi sem uporabljal škarje. 

Na mestu bolečine na blazinici na dlani je prav tako nastala zatrdlina. Čez dva dni sta zatrdlina in bolečini izginili, a ko sem ponovno delal nekaj, kjer sem moral trše prijeti in delati z rokami, so se tudi na dlaneh spet pojavile zatrdline in bolečine. 

V čem je lahko težava?

Predvidevam, da je težava nekje drugje in ne v samih stopalih in dlaneh. Gre lahko za oslabitev elastičnosti tkiv, ali kaj podobnega?

Prosim za nasvet, kaj storiti oziroma za mnenje za kakšne vrste obolenje bi lahko šlo.

 

Vnaprej se najlepše zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.

New Report

Close