bolečine v 6 tednu?
Kaj bi to lahko bilo?
Noseča sem 6 tednov. Že dva dni me v trebuhu (najbolj na desni strani) boli, oz. ne vem kako naj razložim, čutim samo nek boleč pritisk, niti me ne zvija, niti se mi ne zdi, da bi bili krči…Če bi bile prebavne motnje, bi najbrž tudi več hodila na potrebo, pa ne…Čutim napihnjenost in boleč, top pritisk. Seveda me skrbi, da se slučajno ne pripravlja kakšen spontani splav, sicer nimam trenutno nobenega izcedka…Kaj pa, če je kakšno vnetje, ali pa vnetje mehurja, ali izvenmaternična? Imam tudi malo vročine-37,4. Ali so takšne bolečine v tako zgodnji nosečnosti normalne, kaj mislite?
Hvala vam,
Maja
Tudi jaz sem imela v 5. in 6. tednu točno take bolečine kot jih opisuješ – enkrat me je celo za 5 min tako zvilo, da sem se že resno ustrašla, da je izvenmaternična. Zlasti pri hoji me je pa kar pošteno špikalo okoli maternice. No, naj te potolažim – vse to je normalno, še zlasti topa bolečina na eni strani, ki je najverjetneje posledica povečanega jajčnika, ker je v njem rumeno telesce (tisto, kar nastane po iztisu jajčeca iz tega jajčnika in potem do popolne formacije posteljice (kar se zgodi nekje v 12. tednu) dela hormone, pol pa to funkcijo prevzame placenta.
Razlog za strah boš imela, če bolečina postane neznosna – ostra in sapo jemajoča, kar je pa res zelo redko in navadno res pomeni zaplet. Pa seveda, če se pojavi kakšna krvavitev. Takrat seveda ne odlašaj in takoj h G – najbolje kar na urgenco – no, je pa seveda je največja verjetnost, da do tega sploh ne bo prišlo.
Kar se vročine tiče – do 37.5 je normalno – to je posledica visokega progesterona – podobno kot po ovulaciji (v drugi fazi cikla), ko imamo ženske normalno malo višjo temperaturo; zdaj v nosečnosti je pa tega hormona še malo več, pa zato tut malo višja temperatura.
Upam, da sem te malo potolažla – če bi pa res bla rada ziher (odvisno kdaj imaš 1. pregled), greš pa lahko na samoplačniški UZ (jaz sem šla v Bežigrajski dvor in plačala 6000, ker imam 1. pregled šele v 11. tednu), kar ti bo zanesljivo razblinilo dvome – pokazal bo lego ploda (v / izven maternice), gestacijsko vrečko in eno majhno pikico, ki naj bi bla plodek – po koncu 6. tedna se pa večinoma tut že vidijo plodovi srčni utripi, kar je tut eden pomembnejših znakov, da je vse v redu.
Lepo in zdravo nosečnost želim:)!
Meni so rekli, da je to normalno. Tudi povišana temperatura je normalna. Tudi jaz sem imela na začetku nosečnosti podobne težave. Pomirila sem se šele po pregledu, ko so izključili izvenmaternično nosečnost. Zaradi bolečin sem bila na pregledu v 5. ali pa v 6. tednu, ko srček še ni utripal- pa se je začel nov strah in trepetanje, ali bo vse v redu. Tudi izcedka nisem imela, sem pa 2x izgubila zavest v kopalnici, ko sem ponoči šla na stranišče. Bolečine so se pojavljale ves čas (včasih na eni strani, ali pa na obeh), ampak pravijo, da je to normalno, saj se spreminjamo in pripravljamo na novo bitje.
Kdaj imaš prvi pregled? Poskusi čimveč piti, če bi bilo res vnetje mehurja. Če je s plodom, kaj narobe bo do SS prišlo. Tega ne moreš preprečiti. Poskusi čim več počivati in se razvajati in za vsak slučaj poskusi iti čim prej na pregled, da odpihneš strahove.
Vse dobro!
Nina 21t