Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Manualna medicina – zdravljenje gibalnega sistema Bolečine Torakalni del / Porušeno mišično ravnovesje..

Bolečine Torakalni del / Porušeno mišično ravnovesje..

Pozdravljeni…

Sem Robert star 28 let.Pred 3 leti so se zacele tezave z hrbtenico..Ob dvigu psa me je zbodlo na desni strani hrbta pod rebrami..Temu nisem dajal šrewec pozornosti, vendar je bolečina drugi dan začela izzarevat od kolkov navzgor proti krizu..Kasneje je sledil zelo mocan spazen v predelu prstne hrbtenici med jedjo ko sem dvignil levo roko..Bolecina po rednem jemanju analgetikov ni popustila..Bil sem tudi hospitaliziran..Po nekaj kratnih pregledih z MRI imam diagnozo spina bifida S1 v ledvenem delu in v torokalnem Degeneracije diskov TH12 TH13 TH14 “Dr sHOERMANN”..Bolecine trajajo ze 3 leta in so mi zelo poslabsale kakovost življenja…Nekak izžarevajo v tebuh v zlicko, tako da sm konstantno napihnjen in blokiran v predelu zlicke..Porušilo se mi je misicno ravnovseje..Opažam da imam tezave z ravnotežjem, dihanjem in ko stojim pri miru..

Vsako dnevno izvajam streetcing za hrbtne mišice in poskušam razbir statiko, vendar popolnega ravnovesja ne dosezem, ko se ohladim se mišice spet zakrčijo..Imam težave če spim na trebuhu…v kolkih čutim občasno topo bolecino

Bil sem tudi na gastroskopiji kje so ugotovili da imam GERB, Tezave z želodcom so se pojavile kasneje oz v tremutko ko je bolecina iz prsnega dela pričela sevat v želodec..

Obiskoval sem veckrat masazo ki je delno omilila bolecine vendar nikoli v celoti..

Prosim za kak nasvet in pomoc..

Hvala

Lp
Robert

Mislim in upam, da ne gre za Schoermanovo bolezen ampak le za sindrom. Gre za posledice otroške osteohondroze, ki običajno nastopa med 12. in 16 letom starosti in upočasnjuje rast.
Predlagam pregled pri nas in eventuelno terapijo.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

citiram oba izvida MRI

RTG Totakumbalnega prehoda AP Stransko
Klinasta deformacija deloma TH12, TH11, TH10.Schmorlove hernije v vretencu torakumbalnega prehoda.Na rebrih zanesljive patologije ne vidim.
Gre za Schormonovo bolezen torakumbalnega prehodaki je povzrocil zmanjšanje segitalnih krivin hrbtenice, zato so tudi mišice pod večjo obremenitvijo.Gre za mišično entezopatskobolečino, deloma paravertabralne muskulature, deloma muskulature, ki se nanaša na spodnja rebra desne strani..

dg. Bolečina torkulumbalnega prehoda, mb Mchorman.

Mr LSH
poudarjena lumbalna lordoza
Šmorlove hernnije na zgornjih segmentih LSH
Degeneriran i.v disk na nivoju L4/5 s centralno protruzijo
Diskus hernije v področju LSH ni videti

in se izvid želodca v katerega seva bolečina…
Ezofagitis, Gastritis, Kila, Bulbitis Reflux,,

Prosim ce mi lahko samo pojastnite ce je mozno da bolecina lahko seva iz želodca “žličke” v pstni del hrbtenice ali obratno…ker sem v tem predelu popolnoma blokiran…Občasno teško diham in sedim ker dobim nekak občutek da mi bo zmanjkalo sape in se začnem ves tresti…

Zanima me tudi če je možno odpraviti vzroke za te težave saj že trajajo 3 leta in so mi zelo zmanjšale kakovost življenja tako fizično kot tudi duševno..ker enostavno porabim toliko energije za se borim z bolečinami vsak dan…

Res hvala vam

Lep pozdrav

Robert

Mislim, da tu ne gre za Scheurmanovo. bolezen, morda gre le za njen sindrom, saj bi sicer bilo prizadeto bistveno več vretenc. Gre za povezanost v smeri okvare hrbtenice (spodnji prsni del), ki vpliva na težave z želodcem.
Schmorlova hernija je ali posledica poškodbe (padca s pritiskom na os hrbtenice, dostikrat pride do tega zaradi skoka z višine ali s padalom) pred leti ali zaradi preobremenitev hrbtenice v smeri osi (dvigovanje teže), dostikrat se pojavlja tudi pri športnikih, kjer se veliko skače (košarka, odbojka itd)
Z manualno terapijo bi verjetno lahko zmanjšali težave z dihanjem in želodcem, zato vas vabim na pregled.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close