Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija bolečine srca in žlička

bolečine srca in žlička

Že od kar pomnim me občasno v predelu žličke prav na poseben način boli, ali bolje rečeno da to občutim kot nekakšno tesnobo in vrtoglavico. V obdobju zadnjih par mesecev pa me boli srce, prav čutim ga kje je in prav nekaj v njem me boli. Bolečina traja okoli 10 minut in v tem času se primer za prsi in se skrčim. Tako mi najbolj ugaja. Ko bolečin mine me nekaj minut zatem boli še ob posebno globokem vdihu ali izdihu.
Ker se mi to dogaja dkoraj vsak dug dan, me skrbi. Stara sem 20 let in imam zelo naporen študij. Nekateri namreč menijo da sem preobremenjena in pod stresom, vendar osebno mislim, da je moja mera stresa čisto normalna in da to ni vzrok za moje težave.
Prosim, svetujte mi.
Hvala

V prsnem košu nastopijo bolečine zaradi številnih vzrokov. Neštetokrat so funkcionalne narave. Zanje je značilno, da so bežne in podobne zbadanju. Take bolečine zvečine nastopijo pri draženju rebrne mrene, osrčnika ali prsnih živcev. Če nastopajo bolj na meji med prsnim košem in trebuhom, pomislimo na krče požiralnika ali vračanje želodčne kisline v požiralnik. Včasih je bolečina spremljajoči pojav nerednih utripov srca. Izvor in vzrok bolečine mnogokrat uspemo opredeliti šele po daljšem opazovanju in po opravljenih preiskavah.

Iz vsebine vašega posta se nagibam k mnenju, da so vaše težave funkcionalne narave, ki bi jih lahko pozdravili z blagimi zdravili proti bolečinam ali blagimi pomirjevali. Morda bi zadostovala redna aerobna vadba.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

New Report

Close