Najdi forum

Zdravo!

Že kar nekaj časa imam težave pri teku. Po približno desetih mminutah teka, se pojavi v spodnjem delu nog in stopalih neznosna bolečina in moram tek prekinit, ker preprosto ne gre niti korak naprej. Stopal ne morem več premikat ne levo-desno in niti gor-dol. Občutek imam kot da nogi preprosto omrtvinčita. Ko s tekom preneham se po nekaj minutah zadeva umiri in se sprehodim do doma. Že nekaj časa ne teččem več in če spet začnem se zadeva ponovi.
Bral sem nekje da bi lahko bil to utesnitveni sindrom – no, lahko je še kaj drugega.

Prosim za nasvet in hvala vnaprej za odgovor.

lep pozdrav!

Spoštovani,

težave so lahko posledica slabe prekrvavitve, lokalnega problema ali okvar ledvene hrbtenice. Priporočam pregled.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Spoštovani,

jaz imam podoben primer. Že nekaj mesecev opažam, da ko se zbudim imam boleča stopala, vendar se ko začnem hodit bolečine umirijo, z ležanjem oz ko mirujem in moram ponovno stopit na stopala pa so bolečine ponovno prisotne, malo pošepam in potem gre v redu dalje, zgleda ko se mišice segrejejo nevem. Eno obdobje recimo 8 mesecev nazaj pa sem se zbudila z bolečimi stopali, boli me predvsem na desni nogi zunanja kost, no in sem prav šepala, sem pa noge masirala nekaj dni in je bolečina izginila, naj povem da vsak dan hodim peš v službo, torej naredim cca 3km na dan. Sedaj pa že en mesec in pol tečem vsak ali vsak drugi dan in težave so še hujše. Ko začnem teči se sicer malo segrejem in raztegnem mišice nato pričnem z tekom. Na začetku prve dni me ni bolelo nič, potem pa se je začelo. Torej ko začnem tečt me pečejo meča, ma tako pečejo da se moram ustavljat in raztegovat mišice, da lahko nadaljujem in tega se spominajm tudi 8 let nazaj ko sem konstantno tekla. Stopala me ne motijo pri teku, se pa bolečina pojavi ko pridem domov in se ohladim. Nato grem pod vroč tuš in velikokrat naredim prekrvavitev stop z mrlo in toplo vodo, včasih celo tudi kopel z soljo in kapljicami 31 od justa. Vendar ko se zjutraj zbudim pa komaj stopim na noge in ko naredim par korakov pa je ok. Sicer me od teka bolijo tudi kolena ma to potem izgine in moj mož tudi pravi da ga bolijo kolena vendar stopala pa ne. Morda narobe tečem, naj povem še to da imam zelo težko hojo 🙂 ne tečem po prstih. Kaj bi lahko bil vzrok za moje težave?

Hvala za Vaš odgovor

Spoštovana,,

tudi pri vas je odgovor enak kot zgoraj (slaba prekrvavitev, lokalni problem, okvara ledvene hrbtenice,…). Priporočam, da obiščete izbranega zdravnika.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close