Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva bolečine pri spolnih odnosih

bolečine pri spolnih odnosih

Najprej vsem skupaj en lep pozdrav in voščilo za izvrstno spletno stran.

Sedaj pa k težavam, ki jih imava skupaj s partnerjem.
Tudi midva (težava je v meni) imava boleče spolne odnose.
Pri prejšnjem partnerju ni bilo teh težav, pa tudi na začetku spolnih odnosov z zdajšnjim partnerjem ne. V bistvu so se težave pojavile nekje v sredini najinega odnosa (skupaj sva 3 leta).
Težave se pojavijo, kadar imava nezaščitene spolne odnose in še to samo takrat, ko fant konča spolni akt v meni, torej ko semensko tekočino izpusti v moji nožnici. Takrat se pojavijo žgoče bolečine v zunanjem delu nožnice, na sramnih ustnicah, ki trajajo različno dolgo, vedno pa obstajajo tudi pekoče bolečine pri uriniranju.
Težavam se izogneva tako, da uporabljava kondom ( zaradi izliva), saj če seksava brez kondoma in fant ne konča v meni, je vse v najboljšem redu.
Bila sem že pri ginekologu, ki je namigoval na psihosomatske težave, napačne položaje, prekratko predigro, … poskusila sva vse omiliti, pa nekako ni boljšega recepta kot da uporabljava kondom. Jemala sem tudi tabletke a sem jih prenehala, ker nima smisla uporabljati dveh zaščitnih sredstev.
Pri zdravniku sem pri omembi tega problema dobila mazilo in vaginalne tablete Canasten, ki pa niso izboljšale situacije.
Še eno podvprašanje. Prejšnji mesec sem samo za 90 minut uporabila tampon, ker sem imela menstruacijo in sem šla na telovadbo. Potem sem imela 14 dni pekoč občutek v nožnici in boleče uriniranje. Ginekolog mi je prav tako ponudil Canasten in stanje se je izboljšalo.

Za odgovor najlepša hvala, lep pozdrav in srečno.

Katarina!

Draga Katarina,

v vašem pismu “pogrešam” vprašanje. Odgovor ste si namreč že dali sami. Našli ste način, kako preprečiti težavo. Držite se načela: dokler nekaj deluje ,ne izboljšuj!
Torej, ko boste želeli zanositi, bo mogoče motiv nosečnosti močnejši od “bolečine”, do takrat pa uporabljajta kondome. Pika!

najlepša hvala za “odgovor”, moje vprašanje pa je bilo vseeno nekje skrito, saj s ne maram uporabljati kondoma, popolnoma sem bila zadovoljna s tabletkami kot kontracepcijo, pa tudi razmišljava o otroku, tako da kondomi ne bodo več potrebni. Ali je možno, da bi imela s fantom tako različen pH, tudi o tem je ginekolog rekel nekaj besed.
Torej, kondoma bi se rada rešila, rada bi, da fant lahko konča v meni, ne bi pa rada čutila bolečin. Kaj mi je storiti.

Ponovno hvala in lep pozdrav!

Draga Katarina,

Dvomim, da je posredi pH. Znano je da ima nožnica pH nekje okrog 3 in je kisla, semenska tekočina pa okrog 8 in je alkalna, vendar zaradi tega ni kake hujše “kemične reakcije”, ki bi povzročila pečenje ali bolečino. Vzrok za vajine težave bo verjetno ostal skrivnost, ker ste vse meni znane vzroke navedli sami. Ostane vam le še eksperimentiranje in upanje, da bo po prvem porodu vse drugače. Slednje ni tako redko, ne glede na vrsto težav. Tudi sam ne razumem vsega kar vem iz prakse in prenehanje bolečin ob spolnih odnosih po porodu je ena od teh stvari, za katero ne najdem “znanstvene razlage”.

New Report

Close