Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Mladi, ljubezen in spolnost Bolečine pri spolnih odnosih

Bolečine pri spolnih odnosih

Ta tema se je v tem forumu že pojavila, ni pa bilo zadovoljivih odgovorov zato pišem še enkrat. Tudi sama skoraj vedno imam težave z bolečino pri spolnih odnosih. To sem povedala ginekologinji, pa pravi da fizičnih razlogov za to ne najde in da je verjetno vse v glavi. To se mi pa ne zdi možno, ker nimam nikakršnih predsodkov proti seksu in kljub bolečinam skoraj vedno (99,9%) doživim orgazem. Problem tudi ni v vlažnosti. Zanima me ali je katera že imela tak problem in ga je uspešno rešila in kako.

Veliko o takšnih temah imajo na http://www.spolnost.com

Jaz imam bolečine, če imam “prehlajen” mehur ali pa ob ovulaciji (kot pravi moj ginekolog sem ena tistih, ki ovulacijo čuti – kot bolečino v jajčniku). Najbolje je, da takrat s partnerjem ubereta tak položaj, da on ne prodre preveč globoko vate. Pa veliko užitkov!

Hello…
ni morda problem vlažnost, niti odsotnost predsodkov…..morda le odsotnost zaupanja, prijateljstva, pripadnosti…..,saj nismo roboti.

Na žalost to ni problem. Če bi bilo tako bi pač zamenjala tipa in vse bi bilo OK.

S fantom sva skupaj več kot 8 let, v bližnji prihodnosti se nameravava poročiti. Razumeva se super, poleg tega da je moj fant je tudi moj najboljši prijatelj. Zaupam mu popolnoma in vem da se lahko z njim pogovorim o vsem kar me muči. Tudi ta problem (bolečine) sva podrobno obdelala, vendar ne najdeva rešitve (razen da prenehava sexati, kar pa nobenemu ne ustreza :-)).

Naj povem še to, da gre za bolečino pri vhodu v nožnico (presredek), ne pa v notranjosti.

Če imate kakšno rešitev, pišite.

Vanja

Cao

Midva z dekletom sva mela popolnoma enako tezavo, da jo je bolel pri vhodu, kot da bi jo nekdo rezu. Nisva vedla kva narest. Sam pol po dolocenem casu jo je pa nehal, tko da je tko zgledal, k da se je mogla sam raztegnit.
Drugac pa ne vem kaj bi lohka bil vzrok, ker obcasno jo se vedno zaboli. Kaksen pameten odgovor sva povsod iskala, pa sva dobila v glavnem odgovore kot so: premajhna vlaznost, psiholoske zapreke, prevec agresivna…, sam nc od tega ne bi mogu rect, da je bil res razlog.
Tko da tist k pozna odgovor na ta problem bo obogatel.

lp

Vanja, si kdaj pomislila na vaginalno vnetje? Moja punca je imela to leta, oz. se ima kdaj pa kdaj. Vcasih se vidi, vcasih ne, vedno pa pece pri odnosu. Drugace pa srbi ali kaj podobnega, ponavadi tudi moskega pece/srbi po odnosu ali pa ne, kakorkoli – predolgo, da bi ti vse razlagal, ker je 100 fint, zdravljenje pa ne bo pomagalo, dokler ne zakapiras zakaj se v resnici gre in kaj je tisto, ki glivice sestrada. Long story v katero itak nihce ne bi verjel, sam tisti ki so sli skos to.

Ce mislis da je to se javi pa ti povem, ce ni pa cimprej najdi kaj je!

Matjaz

Tudi sama sem mislila, da bi bilo lahko kakšno vnetje, še posebej zato, ker me včasih (nekajkrat na leto) srbi in imam izcedek. Ampak zadeva traja ponavadi samo nekaj dni in ko pridem do ginekologa je ponavadi že konec. Kljub temu sem to omenila ginekologinji pa mi je rekla da ne izglda da bi šlo za vnetje.

Fant pa nima težav.

Kako sta pa vidva s punco to rešila?

Lep pozdrav,

Vanja

Mene bi tudi ful zanimala vajina “story”, imam iste probleme…

ojoj glih dans morm se neki nardit pa nimam casa, sam preveril sem forum. bom jutri zvecer napisal!

Vanja, malo pozno sicer berem tvoje vprašanje, ampak mogoče se boš še kdaj vrnila k njemu. Tudi jaz imam enake težave – po mnenju ginekologa nobenih fizičnih težav, mene pa skoraj vedno boli in peče. Vendar bolj ko iščem odgovore, manj jih je. Mogoče je res vse v glavi. Nekako sem se že sprijaznila s tem, ker res ne vem, kaj bi še lahko bilo.
LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close