Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Težave in bolečine v hrbtenici Bolečine področju trtice

Bolečine področju trtice

Pozdravljeni, zaradi hudih bolečin v področju trtice, ki se širijo v ritnice in zadnji del stegen in trajajo že 4 leta sem opravila vse možne preiskave. Zadnji MR živčevja v medenici , ni pokzal nobenih ukleščenih živcev, so pa v hrbtenjači prisotne manjše Tarlove ciste. Po mnenju ortopeda naj ne bi povzročale težav. Ostale preiskave kažejo na manjše degenerativne spremembe hrbtenice, ki niso vzrok tovrstnim bolečinam. Ne prenašam nobene fizioterapije, ker se mi po terapijah bolečina močno poveča. Na netu sem prebrala, sa Tarlove ciste pri nekaterih povzročajo podobne težave, vendar je to redko obolenje. Kdo v Sloveniji ve kaj več o tem? Hvala in kwp pozdrav.

Spoštovani!

Možno je, da povzročajo težave, tako da svetujem še pregled pri nevrokirurgu za mnenje glede operativne odstranitve cist.

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close