Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Bolečine pod trtico, prebava

Bolečine pod trtico, prebava

Spoštovani,

Dober mesec imam bolečino tik pod trtico na dotik, ter ob sedenju. Najhujše je, ko moram po daljšem sedenju vstati – to mi povzroča še največjo bolečino.Da bi trtico poškodovala ob padcu se ne spomnim.Ves ta čas, ko se mi pojavlja bolečina tik pod trtico imam tudi občutek polnosti v anusu. Na blato hodim redno vsak dan enkrat ali tudi dvakrat , vendar imam vedno občutek kot da je še nekaj ” notri” ostalo. Blato je vedno mehko in včasih bolj tanko ( plava na površju ).Krvavitve v blatu do sedaj nisem nikoli opazila,tudi kakšnih krčev ali zvijanja v trebuhu nimam.Včasih imam občutek “ščemenja” v anusu,večkrat na dan me tudi “zmrazi” , kot bi me prijelo na blato.
Ker sem zadnji teden veselo prebirala internet, kjer seveda piše vsemogoče( tenko blato in občutek polnisti je že “rak “) me je seveda pričelo skrbeti in ker me skrbi, zadnje dni hodim na blato tudi trikrat ali večkrat na dan-predvidevam da je to posledica stresa in strahu.
Stara sem 30 let, drugače zdrava , ne jemljem nobenih zdravil.

Za vaš odgovor se Vam lepo zahvaljujem.

Spoštovani!

Rak v teh letih bi bila huda izjema. Težave bolj spominjajo na nervozno črevo. Zenkrat skribte za redno prehrano, dovolj tekočine… in čima mnaj pozronosti odvajanju. Včasih tudi malo zaboli, saj je v tem predelu ogromno živčnih končičev.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Spoštovani,

po virozi sem imela 14 dni diarejo, nato sem blato odvajala 2 do 3 x dnevo, včasih bolj tekoče. Po dveh mesecih se je stanje umirilo, vendar sem bila tako pozorna na blato, da sem ga začela nenamerno tudi zadrževati. zdravnica mi je opravila pregled blata (virusi, želodčna bakterija) vse bp in tudi pregled za cielikijo sem opravila na podlagi krvi, tudi bp. Pregledala je tudi kako presnavljam in razen škroba, kjer sem dobila en križec (zdravnica pravi da je to ok) je bilo ostalo bp.
Zadnji teden pa se mi je pri hoji pojavila bolečina pri trtici, ki po nekaj minutah izgine, potem se mi je po nekaj dneh pojavila še enkrat, danes pa tudi po odvajanju blata. ugotovila sem, da gre za bolečino med trtico in danko.
Naj povem da sem pred tem odvajala velike količine blata, ko se mi je prebava “uredila” je bilo normalno, danes pa sem odvajala tanko blato. Zelo me skrbi, kaj bi to lahko bilo? Stara sem 34 let in glede na to da sem opravila že toliko preiskav ali mi svetujete tudi kolonoskopijo?

Spoštovani!

Enratn spremeba oblike balta ne pomeni kaj dosti. Verjtno je bilo takšno zaradi močnejšega krčenja črevesja ob bolečini.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close