Spoštovani,
od konca novembra lani, 3 mesece, se mi pojavljajo bolečine pod LRL.
Bolečina občasno seva v ledveni predel.
Opravila sem UZ trebuha (hemangiom na jetrih in mali polip na žolču) in gastroskopijo (GERB).
Hujšam ne, apetit imam, ponoči me ne boli. Sem pa zelo zaskrbljena, ker ne vem čemu te bolečine. Ker sem že depresivna zaradi vsega tega, mi je splošna zdravnica predpisala Ecytaro za pomiritev črnih misli.
Gastroenterolog me je po pregledu napotil še na CT s kolonoskopijo; vendar je rekel, da ni nujno, ker bi se morebitne težave s trebušno slinavko (kar me najbolj skrbi) do sedaj pokazale še kako drugače.
Kaj bi po vašem mnenju ta bolečina sploh še lahko bila?
Hvala, LP
Spoštovani,
hvala za odgovor. Vprašala bi le še to ali je res, da trebušna slinavka začne boleti šele v fazi, ko je že neoperativna in v kolikem času začne bolnik zaradi te bolezni hujšati?
Včasih se mi zdi, da me boli bolj ko imam polno črevo; ali bi lahko dolgotrajne bolečine bile povezane tudi s črevesjem?
Pozdravljeni!
Rak trebušne slinavke prične boleti, ko se proces širi v okolico in vrašča v okolne strukture, predvsem živčevje. V teh primerih je stanje ponavadi ne-operabilno in pomeni slabo prognozo. Hujšanje je ponavadi neizrazito, kasneje postane intenzivno-ponavadi bolniki v zadnjih treh mesecih shujšajo za več kot 10 kg.
Težave so lahko posledica ” polnega črevesja”.
Lp,Nataša Smrekar