Najdi forum

bolečine pod desno lopatico

Stara sem 28 let. Že dalj časa (2 leti) imam blažje bolečine v predelu lopatic. V začetku sem mislila, da je to bilo od sedenja. Zdaj ne sedim več cele dneve, in so bolečine še vedno. Zadnje pol leta se mi pojavlja neka čudna bolečina v predelu prsi, kot nek pritisk, pekoč občutek. Če grem na sprehod ali tečem ne opazim nobenih sprememb ki bi vplivale na bolečino. Bolečina se pojavi, nekaj časa boli, potem nekaj časa (en teden9 uredu in se spet pojavi. Je pa tako, da kot sem že napisala me špika v predelu prsi (včasih na sredini, včeraj na desni strani). Bolečina je pekoča. Hkrati se pojavi tudi bolečina med lopaticami (trenutno na desni strani). Včasih sta prisotni obe bolečini, včasih samo ena. Imam občutek da se včasih bolečina širi proti vratu ali proti križu. Ne ustreza mi noben položaj, še najbolje je če ležim na hrbtu. Naj napišem, da me včasih zvečer bolijo noge, kot bi imela utrujene. Včasih mi je zvečer slabo. Ne vem, ali je to kaj povezano z bolečino. Drugih problemov nimam. Zanima me, za katere bolezni bi lahko šlo na podlagi mojih težav. Rak, hrbtenica, žolč…? Lepo prosim za odgovor. Hvala.

Ja, draga Marta, kje pa ste našli indikacije za rak?? Kako vam sploh kaj takega pride na misel?
Vsekakor gre za hrbtenico in to najbolj verjetno za spremembe v srednjem prsnem delu (Th 4 do Th8), bolj natančno bi to lahjko ugotovil na pregledu, zato vam svetujem, da se oglasite v vam najbližji ordinaciji.[/url]

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

Pozdravljeni,
pred tednom dni so se mi pojavile bolečine pod lopatico na desni strani. Bolečina je ostra in pekoča in malo popusti kadar me nekdo masira ali pa ko se pretegujem. Prav tako ni prisotna ponoči oziroma ko se čisto umirim. V službi opravljam sedeče delo in zelo težko zdržim pri miru 8 ur (delam na okencu in na žalost ne morem dosti telovaditi). Moje stanje me zelo moti in skrbi,stara sem 31 let in še čisto premlada za tovrstne bolečine. Kaj mi svetujete?
Hvala za odgovor

Lucija

Verjetno so vzrok spremembe v vratnem delu hrbtenice (spodnji del, C5 do C7), ki zaradi prisilne drže povzročajo zakrčenost vratnih mišic in posledično bolečine.
Svetjem slikanje vratnega dela (dovolj Rtg) in pregled v naši ordinaciji, lahko vam pomagamo.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

Pozdravljeni,

pred 18 dnevi sem delala v službi tri dni tako delo, da sem se stegovala z desno roko v škatlo po manjše škatlice in jih pakirala v drugo škatlo pred sabo. Škatla iz katere sem škatlice jemala je bila višje in sem včasih morala stopiti tudi na prste, da sem jih lahko vzela ven. Za mojim hrbtom zgoraj je deloval nek ventilator, ki se je občasno sicer ugašal, pihal pa je v moj hrbet. od takrat me boli pod desno lopatico.Najprej prve dni ko sem se stegnila za čim, sklonila , ponoči mi je pasalo samo ležanje ravno na hrbtu, zadnji teden me boli bolj močno kr čez cel dan, tudi v mirnem položaju. Bolečina se je razširila in se sedaj čuti nekako okrog desne lopatice od zgoraj navzdol desno proti strani. Včeraj in danes čutim da me boli spodaj na obeh straneh in celo spredaj v sredini prsnega koša. Ko globoko vdihnem, je kot bi me stiskalo znotraj presnega koša, zraven pa čutim spodnji del pljuč zadaj (ne vem a je to možno?). Ponoči mi ne paše niti ležanje na hrbtu, nekako je najbolje polsedeč položaj. Vročine nimam, prehlada ne. Zdaj vzamem naklofen tableto, vendar ne prime v celoti, bolečine ostajajo, sicer manjše, mažem se z naklofen gelom. Pa me še vedno boli. Me pa skrbi kaj je, po naravi sem panik, nisem pa bila do sedaj nič bolana. Stara sem 39 let in imam tri otroke (20,15 in 1).
hvala za odgovor in lepo pozdravljeni,
Milena

Nobena panika ni potrebna, verjetno je vzrok obraba v spodnjem delu vratnega dela hrbtenice, kar je običajno posledica dolgotrajne prisilne drže.
Bolj pametno, kot da jemljete zdravila, ki vzroka bolečibne ne bodo odpravila je, da se oglasite v naši ordinaciji, morda pred tem še opravite Rtg. slikanje vratnega dela.

Lep pozdrav,

Lp zadnje case me boli v predelu desne lopatice v loku in vmes tudi v desni strani pljuc mpred nekaj casa me je mocno pikalo v pljucih kot bi bil kaksen zivec stopnjevalo ae je z globokim dihanjem pulmolog je opravil slikanje pljuc v mejah normale.vsi krvni izvidi so bp uz trebuha bp sedaj sem narocena na gastroslopijo in k kardiologu.zanima me ce bi lahko bilo srce sicer sem lani decembra ze imela uz srca vse bp bi se v enem letu lahko tako poslabsalo srce ali sem samo panicna imam dva majhna otroka 2 leti ,8 mesecev.aem tudi na trenutke pod stresom.hvala za odg.

Pozdravljeni,

glede na negativne izvide preiskav, ki ste jih že opravili, sumim, da vzrok težav izvira iz prsnega dela hrbtenice ali spodnjega dela vratne hrbtenice. Priporočam vam, da opravite RTG prsnega in vratnega dela hrbtenice.

Lep pozdrav,

New Report

Close