Najdi forum

bolečine po terapiji

Pozdravljeni!
Srečujem se z bolečinami v križu, bila sem že na terapijah v vaši ordinaciji v Mariboru, obravnaval me je vaš mlajši kolega. Zadnjo terapijo sem imela 17. 12. 2015, vendar se sedaj po terapijah srečujem s precejšnjimi bolečinami v križu.
Bom malce opisala svoje težave. Pred kakšnim letom dni so se začele blage bolečine v križu, ki pa so se stopnjevale. Bolelo me je tudi malo više po hrbtenici ter okoli kolkov. Opravila sem RTG hrbtenice, izvid je osebna zdravnica žal zadržala zase ter me napotila k ortopedu. Dejala je da imam rahlo ukrivljenost hrbtenice ter da se bom vedno srečevala z bolečinami.Ortopedova diagnoza:
sy.thoracolumbale chr.
spondylosis thoracalis incip.
Svetoval mi je več gibanja. Zadeve so se s FTH malce omilile, pa se po določenem času zopet vrnile. Takrat sem se odločila, da obiščem tudi vašo ambulanto.
Vaš kolega je pregledal RTG slike. Opazil je skoliozo in zmanjšanje prostora med vretencem (L4 L5- nisem čisto prepričana). zaradi česar bi naj prišlo do draženja živca. Rekel je tudi, da so mišice precej zakrčene in da je pomembno gibanje, telovadba, da pride do prekrvavitve. Izvdenih je bilo 5 terapij. Zdravnik me je opozoril, da lahko prihaja do bolečin med terapijami. Po terapijah sem začela z vajami, ki mi jih je predpisal.
Kot pravim, pa me zadnji teden ponovno pestijo bolečine v križu, ki so pekoče, zbadajoče, kot nekakšna elektrika, ponoči težko spim, ker so bolečine prisotne tudi takrat.
Zanima me, ali je lahko prišlo do kakšne reakcije po terapiji, mogoče sem pri vajah pretiravala, skratka kaj menite o omenjenih težavah. Ali je možno, da so bolečine tako dolgotrajne in močne samo zaradi zategnjenosti in šibkosti mišic? Zanima me, če mi svetujete tudi MR pregled-moja zdravnica pravi, da naj se sprijaznim s tem stanjem, ker se bom vedno srečevala s temi bolečinami.
Hvala za odgovor in lep pozdrav

Pozdravljeni,

na podlagi vašega zapisa z precejšnjo gotovostjo ugotavljam, da je dr. Kupa pravilno ocenil vaše stanje in sem prepričan, da je terapije opravljal v skladu s stroko. Edino, kar bi lahko bilo težavno, je, da so vam bile predpisane vaje priporočene prezgodaj.
Priporočam, da pokličete za termin brezplačnega posveta v naši ordinaciji v Mariboru, kjer poleg dr. Kupe delujem tudi sam in prepričan sem, da bomo skupaj našli odgovor na vsa vprašanja. Prosim, da s seboj prinesete tudi vse dosedanje izvide in slike, da jih bom tudi sam lahko pregledal.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

Pozdravljeni!
Vprašanje ni bilo mišljeno kot kritika ali nezadovoljstvo-ravno nasprotno, z vašim delom in pristopom sem bila zelo zadovoljna.
Čez 3 tedne sem naročena na CT, mogoče je bolje da se oglasim s “svežimi izvidi”.

HVala in LP

New Report

Close