Najdi forum

bolečine po porodu

Pozdravljeni!

Rodila sem pred 4,5 meseci, prvi porod. Že okrog 12. tedna nosečnosti so se mi pojavile precej hude bolečine v predelu sramne kosti, ki so trajale celotno nosečnost. Takrat sem mela težave predvsem pri vstajanju s stola ali kavča. Vstajanje s tal je bilo itak pravi podvig. Nisem mogla stati na eni nogi. Ginekolog temu ni posvečal posebne pozornosti in je rekel, da je to normalno. Sem pa v času nosečnosti itak veliko počivala, ker sem imela rizično nosečnost.

Težava je v tem, da mam tudi po porodu bolečine v predelu sramne kosti in nasploh v območju spodnjega dela medenice, kar se mi odraža npr. že ko grem na sprehod z vozičkom ali ko vstajam z nižje podlage. Bolečina v sramni kosti se pogosto čuti kot “pekoča” bolečina.

Zanima me ali fizioterapija lahko pomaga pri teh težavah ali je pač potrebno počakati, da bolečine same izzvenijo in je vse to samo normalen del okrevanja po porodu?Počasi bi se rada začela ukvarjati vsaj s kako lažjo telesno aktivnostjo (poleg vozičkanja), pa ne vem, ali smem ali pa si lahko s tem škodujem.

Če fizioterapija lahko pomaga pri tem, ali mi lahko svetujete kakega dobrega fizioterapevta, ki se ukvarja z ženskami po porodu v Mariboru ali v okolici?

Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav.

Pozdravljeni!

Bolečine v simfizi po porodu so najpogosteje zaradi nestabilnosti medenice. Potrebno je izvajati specifične vaje, da se ta “razmajani” predel okrepi in šele nato se lahko začnete ukvarjati z drugimi aktivnostmi. Drugače se lahko stanje še poslabša. Načeloma bi morali vaje za core stability poznati vsi fizioterapevti…

New Report

Close