Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Fizioterapija in masaže Bolečine po plavanju

Bolečine po plavanju

Pozdravljeni,

Zanima me Ali mi lahko svetujete kaj. Naj se usmerim.

Že kakšno leto imam bolečine v desni ritnici, sevajo dol po nogi, prisotni občasno mravljinci. Bolečina se pojavi po gjbanju-po hoji(sprehod), in se bolj intenzivno po plavanju, kar me zelo čudi ker vsi priporočajo plavanje. Plavam 5 minut rekreativno, na hrbtu, potem pa celo noč ne spim zaradi bolečin.

Mr ledvenega predela ne kaze posebnosti. Zdravnik ne ve kaj bi bilo, vse kaže na isuas, piriformis, vendar na slikah ni nič vidno. Stvar me že po enem letu konstantnega boja z bolečino utruja.

Kaj svetujete?

Hvala za vase mnenje.

 

Pozdravljeni,

iskreno se vam opravičujem za pozen odgovor – imeli smo namreč tehnične težave…

Pri akutnih težavah zaradi zdrsa medvretenčne ploščice, ki pritiska na živčne strukture, marsikateremu plavanje stanje še poslabša… tako da vam svetujem previdnost…morda ni problem plavanje samo po sebi, ampak sklanjanjepo brisačo, brisanje, vstop/izstop iz vode…

Svetovala bi vam, da obiščete fizioterapevta specialista ortopedske medicine https://fizioterapija.net/ortopedski-pregled-ljubljana/, da vas pregleda, ugotovi kaj je oz katero tkivo povzroča težave in vam  potem lahko tudi naredi ustrezno terapijo in da priporočila kaj delati, česa se izogibati itn.

Prijazen pozdrav

Barbara Purkart mag.kineziol., dipl. fizioterapevt, spec.ort.med., trigger point in manualni terapevt

New Report

Close