Najdi forum

Bolečine po plavanju

Pozdravljeni,

Lepo vas prosim za razlago mojih težav. Po plavanju se pojavi bolečina v ritnici ki seva navzdol po nogi, mravljinci…plavanje je res zelo rekreativno-malo v eno malo v drugo stran hrbtno…recimo da plavam 10min. Bolečine med plavanjem ne čutim, pojavi se kasneje, ponoči. Včasih moram vzeti tableto, grejem s termoforjem…MR ni pokazal nobenih posebnosti.

Včasih se pojavi bolečina v ritnici tudi po dolgotrajni hoji. Potem si pomagam z masažo z žogico.

 

Hvala za vase mnenje.

 

 

Spoštovani,

najprej opravičilo za pozen odgovor zaradi letnih dopustov. Plavanje je šport, ki naj bi bil za hrbtenico in celoten gibalni sistem najbolj koristen. Tudi hoja ne bi smela smela povzročati težav, ki jih opisujete.

Predvidevam, da v vašem primeru prihaja do draženja živčnega pleteža v spodnjem delu ledvene hrbtenice, ki se poveča ob določenih gibih. Vzrok so lahko obrabne spremembe ali pa spremembe v mehkih tkivih kot npr. krč mišice.

Priporočam, da se naročite na pregled v eno izmed naših ordinacij. S tehnikami manualne medicine uspešno zdravimo številne podobne primere.

Posredujem povezavo do kontaktnih informacij za naročanje: https://www.mo-gy.si/kam-na-pregled/

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close