Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Bolezni prebavil (gastroenterologija) bolečine po levim rebrnim lokom

bolečine po levim rebrnim lokom

Spoštovani!

Moja mama ima že nekaj časa bolečine pod levim rebernim lokom, ki se širijo nazaj v hrbet pod lopatico ter po sprednji strani skoraj do ramena.Bolečine se pojavljajo le ponoči pri spanju na hrbtu, čez dan pa bolečin nima. Nekoliko ji otekajo noge, zadnjih par dni ima včasih drisko.
Mama je stara 65 let, nekadilka in ne pije alkohola. Ima povišan krvni tlak, za kar tudi redno jemlje zdravila.
Danes je opravila laboratorijske preiskave, EKG ter rtg pljuč in trebuha. Napotena je na UZ abdomna. Izvidov RTG še nima, EKG je bil bp. Ob pregledu je imela krvni tlak 169/82. Laboratorijski izvidi so bili naslednji (kar ni navedeno je bilo v mejah referenčnih vrednosti):
– krvni sladkor 8,2 (vendar ob pregledu ni bila tešča)
– alfa amilaza 0,61 kat/L
– lipaza 0,62 kat/L
– K-Lkci 10,7 10^9/L
– K- Erci 4,6 10^12/L
– K-Hb 139 g/L
K-Trombociti 386 10^9/L
K-MPV 7,0 fl
– S-sečnina 5,6 mmol/L
– S-Kreatinin 66 mol/L
oGF (ocena po MDRD) 78 mL/min
– oGF (ocena po CKD – EPI) 83 mL/min
– S-Kloridi 96,9 mmol/L
– S-ALT 0,53 kat/L
– S-AST 0,40 kat/L
– S-GGT 0,52
-S-CRP 8,2 mg/L

Proteini v urinu 1 ter eritrociti 3-6

Ker preiskave še niso zaključene in tudi še nima vseh izvidov, ji niso postavili nobene diagnoze. Na forumu je pri opisu bolečin, ki so identične njenim, prebrala, da so to znaki raka na trebušni slinavki. Zaradi navedenga je seveda zelo prestrašena, jaz pa tudi.

Prosim vas, da mi poveste kaj bi lahko bil možen vzrok bolečin oz. na kaj sklepate iz zgoraj navedenih podatkov.

Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav!

Pozdravljeni!

Iz laboratorijskih izvidov se ne da sklepati na morebitni proces v trebušni slinavki niti se iz njih ne da razložiti zakaj ima mama bolečine pod levim rebrnim lokom. Upam, da bodo dodatne preiskave razjasnile težave.

Lp,Nataša Smrekar

New Report

Close