Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Revma bolečine po desni strani

bolečine po desni strani

Lep pozdrav!

Že tri leta imam težave z desno polovico mojega telesa. Najprej so se težave pojavile pod desno lopatico:pekoče, zbadanje in zelo hitro sem se utrudila. Po letu dni so se težave razširile še vzdolž po križu(kjer je bolečina zelo boleča) in nogi ter desni roki. Najhuje je v desnem vratu, lopatici in rami, zadnje leto pa tudi v križu. Bolečina je skrajno neprijetna kot bi imela pekočo žico po desni strani. Bila sem pri ortopedu v valdoltri, ki je rekel, da imam vidnih nekaj schmorlovih hernij, vendar je rekel da je to nenevarno, ni potrebne operacije. Skratka zelo pozitivno, da moram delat vaje za hrbtenico in trebušne vaje večkrat na dan. Zanima me, odkod mislite, da izvirajo potem takšne bolečine, ki so včasih neznosne, še posebej po napornih dnevih, včasih se zbujam tudi ponoči zaradi teh bolečin? kaj mi predlagate?naj grem še na kakšen pregled, zelo rada bi rešila težavo in ne bi se rada tako hitro vdala, saj sem stara komaj 22 let…
Zanima me kakšne bolečiine so lahko pri schmorlovi herniji? in zanima me tudi, če naredim pregled tudi pri revmatologu?

linda,lp

Živijo,
jaz imam prav enako težavo … kot da bi imela telo razpolovljeno točno na pol in desna stran je v bolečini oz. kot da bi bila otekla in me tudi srbi … stvar postane zelo neznosna, če sem pod stresom ali premalo telesno aktivna. Lani sem bila pri bioenergetiku, ki me je opozoril na premalo telovadbe in gibanja … Žal sem oboje zelo zanemrjala tako v otroštvu kot tudi kasneje … Svetoval mi je tek …
Med nosečnostjo mi je stvar popolnoma izginila. žal pa se je sedaj tri mesece po porodu ponovno pojavila in sem zaradi tega precej v skrbeh.
zanima me kaj je to schmorlov hernij?
prav tako pa bi tudi želela več vedeti o tem …

oj gita!

moram sporočiti, da sem bila še pri osebni zdravnici in mi je tudi ona potrdila, da je z mano vse oki in mi priporočala vaje za hrbet in trebuh.
Vidnih je bilo le nekaj schmorlovih hernij na izvido, to pa ni nič nevarnega.To je med vretencami baje neka stvar, ki je čist nenevarna je rekel ortoped v valdoltri in da baje to ne povzroča teh težav.
Jaz mislim, da to prihaja od stresa in je čist psihičnega izvora. Ampak zanimivo, zakaj vedno po tej strani. Prav nemočno me naredi, kot bi imela neko pekočo žico v tem predelu.
Fant mi je celo rekel, ker me mora vsakokrat masirati- da gre bolečina navzdol po živco….
na žalost ne vem če bova sploh dobile konkretnega odgovora. Bila sem že pri nevrologu, psihiatru, ortopedo, vprašala že sto zdravnikov, pa vendar še zdaj nimam konkretnega odgovora.
Najvetjetneje je stvar treba pripisati stresu.
Priporočam ti, da si veliko aktivna, plavanje, trebušne in hrbtne vaje delaj, tek, joga in pilates. Jaz se s tem ukvarjam, vendar je od tega od kar sem zbolela že 3 leta in se moje težave niso nič izboljšale. Moram priznate, da bolečine včasih sploh ni, vendar se čez čas spet pojavi. Kot bi bila del mene in noče izginiti.
Kako dolgo pa že ti bolehaš s to bolečino?
Upam, da bova našle odgovor in pravo pomoč!

lp, linda

linda
hvala za tale odgovor. ja odbito je tole na pol; leva stran me prav nič ne boli, desna pa je čisti kaos
… jaz boleham že štiri leta; na začetku sem imela prav otečeno koleno in palec na roki …sem bila pri zdravnici, ki mi je dala tablete proti vnetju, ker pa me je zaradi njih začel boleti želodec, mi je dala še tablete za želodec … groza!!! … sem vse skupaj pustila in začela hriboplazit, teč, telovadit itd. Je bilo bolje, res pa je, da stvar kar ne izgine … razen čudežno med nosečnostjo, sem bila tako vesela, ker sem mislila, da je mimo. sem pa res sedaj bila fjst pod stresom in me je začelo zopet bolet, celo desna stran glave, ker me prej ni. Ali imaš tudi ti občutek, da ti cela desna stran oteka?
Lani mi je bioenergetik rekel, da tudi z mojo energijo ni nič narobe in tudi kakšne druge bolezni ni zaznal, me je pa opozoril na nepravilno držo, na naše po žensko prekrižane noge, celo na to, da verjetno nosim torbico vedno na desni strani … take malenkosti, za katere misliš, da ti sploh ne škodijo!
tudi jaz imam občutek, da bi lahko bila to stvar stresa ali neke (notranje) neuravnovešenosti, zagotovo pa vsakdanje malenkosti … kakorkoli, sem se odločila, da se bom začela malo bolj razvajat … sedaj sploh, ko imam dojenčico, da bo imela zdravo in zadovoljno mamico.
lp … gita

Linda
na forumu za fizioterapijo in masažo sem dobila spodnji odgovor; me pa še zanima ali si tudi ti imela razvado in si sedela tako, da si desno nogo spodvihala pot tazadnjo? mene je na to ravno večraj opozoril moj partner. lahko si predstavljaš, da med nosečnostjo nisem ravno mogla tako sedet…

Pozdravljena Gita!

Mislim, da bi vam akupunktna masaža pomagala rešiti težave in vam povrnila ravnovesje med levo in desno polovico vašega telesa. prosim pa vas, da ne podcenjujete vašega stanja in samo z telovadbo vam ne bo uspelo rešiti težave.

Lep pozdrav!

Barbara

Fizioterapevtski center
Barbara Purkart k.d.
Ul. Gradnikove brigade 8
1000 Ljubljana

živjo!
zanimivo to, kar ti je povedal bioenergetik. Js pr njem še nisem bla. zdaj sm (vsaj mislim) zaključila z uradno medicino. Vsi izvidi so okej, torej je treba vrjetn stvar iskat v stresu in neuranoteženosti mojega duševnega stanja.
Niti nimam takih občutkov zateklosti, js bi bol opisala kot izmučenosti, kot bi mi stiskalo kak živec, težko hodim, ful hitr se utrudim, kot bi imela revmo. Joj, tako težko opišem:)
Kar se tiče noge. Desno nogo imam skoraj vedno ko sedim spodvihano pod ta levo. Zakaj? v čem je point? Nosila sem tudi torbo vedno na desni strani….
Stvar je tako težko razumet. Že odkar se mi je pojavla ta stvar, se redno (vsaj trudim se) ukvarjam z športom, iščem smisel svojega življenja, kaj bi lahko izboljšala, da bi bila moje ravnovesje kul. Vendar moram priznati, da se duševno kr vredu počutim-mam fanta, mam kul faks, v redu starše, tko da mi je ful čudn, zakaj se to ponavlja….
Tudi ko sedim za računalniku predolgo je bolečina neznosna….
Kar se tiče akupunkture in masaže….Redno me masira moj fant:), mislim, da če ne bo kaj drugega pomagalo bi si tudi kaj takega lahko privoščile….

Ćestitke za dojenčiico! definitivno si privošči kaj za sebe. Poskusi se sproščat, joga je zelo v redu, meditacija, skratka veliko bodi v naravi, teči in mislim da boma kmalu našle odgovor!

lp, linda

prejšnji teden sem bila na klasični masaži in mi je maserka rekla, da imam na desnem stegnu veliko vozlov – ti nastanjo če ni vredu prekrvavitve in če imaš nogo takole spodvihano, je zagotovo prekrvavitev slaba in potem noga seveda boli, pri tem pa se ukrivi tudi hrbtenica in to prav v zgornjem delu, kjer se je pri meni začela bolečina … mogoče sploh ni neke hude filozofije, ampak čisto enostavne stvari …
priporočam ti še profesionalno masažo, čeprav je super da te tudi fant masira, ampak profiji to znajo bolje …
tudi jaz sem se začela bolj aktivno ukvarjat s fiskulturo šele ko je zaškripalo, pa še sedaj nisem vedno dosledna, zato bo verjetno kar precej časa potrebnega, da se popravi tisto od prej …
… pa ne akupunktura ampak akupunktna masaža, kar je masaža stopal; na stopalih imamo točke, ki so povezane s celim telesom, tudi notranjimi organi, tako ti pri masaži stopal v bistvu masira celo telo … jaz sem se že naročila!
lp … g

oj!

na masaži sem tudi že bila, vendar kaj naj rečem. Stvar je tko zapletena, vraščena v mene in ne izgine.V vsakem primeru morava vztrajat!

na forumu ortopedija sem objavila moj isti problem, dej ga preber, se mi zdi da je napisu kar dober….
Zanima me če ti počitek kaj pomaga pri tovrstnih težavah? moram priznati, da se včasih iz faksa komaj privlečem(peš) in komaj čakam da padem v posteljo vsaj za urco, da se mi stanje izboljša. Včasih je res neznosno….

lep pozdrav! linda

včeri sem bila na klasični masaži in sva z maserko mal obdelali pozo sedenja, tako da potisnem desno nogo od spodaj… pri tem se zgodi, da noga nima prekrvavitve, zato se v njej nabirajo kisline (vozli v mišicah, neka tekočina v sklepih …). Ker ni tukaj prekrvavitve tako kot bi moralo, jo seveda tudi drugje ni … v možganih… zato verjetno ta občutek desne strani… Sem pa ti že napisala, da se pri takšnem sedenju okrivi tudi hrbtenica (mogoče je o tem pisal ortoped????) … meni se ta razlaga zdi kar logična … mogoče se boš tudi ti najdla v tem … kakorkoli, z mojo maserko sva se odločili, da bova naslednjič raje naredili limfno drenažo (ali dramažo?) – s to masažo se namreč odstranjujejo ti strupi in kisline …
se je pa treba zavedati, da je to proces, da to ne bo izginila z eno masažo – vsaj dve do tri masaži na mesec! jaz sem se sedaj zelo disciplinirala. Tudi vsako jutro in vsak večer telovadim najmanj po pol ure.
aja pa še tole … maserka mi je priporočala kopel s himelajsko soljo ali pa s čisto morsko soljo, ker potegne strupe iz telesa. Himelajska je še kar draga ampak … kaj boš, če ne boš pa čez trideset let zapravljala za toplice…
kar se utrujenosti tiče … sem tudi imela ta problem, sedaj pa že več kot pol leta ne. Pomisli malo kako spiš … če je pri tebi isti vzrok, kot je bil pri meni, verjetno spiš zelo slabo oz. se zbudiš utrujena že zjutraj. jaz sem se zbujala zjutraj čisto crknjena, kot da sploh ne bi spala, čeprav sem kao spala celo noč, nato pa sem ves dan bila bolj brez prave volje. Me je bioenergetik opozoril, da verjetno moje ležišče ni v pravi legi… no, in sem posteljo tako dolgo prestavljala, tudi v drugo sobo, da sem najdla ustrezno … prisežem, da se sedaj res dobro naspim … in tudi moja mala gucika že skoraj od vsega začetka spi celo noč …
moja hčerka pa me tudi že uči, kako zelo pomemban je disciplina in rutina: vsak dan na zrak, vsak večer ob istem času spat, vsak dan počivat, dobro jest in pit … pa seveda bit brez stresa kolikor se le da, ker ta stvar samo stopnjuje!
Linda, upam, da ti bo uspelo odkriti svoje vzroke …
pa še tole:) nisva na pravem forumu … revma se medna seli po telesu …

Živjo!
Ta razlaga se mi zdi zelo zanimiva, res pa je, da nisma na pravem forumu, vendar sem za vsak slučaj tudi tukaj vprašala za mnenje:)
Js mislim, da je ta razlaga kr dobra, da gre za draženje živca, pa tudi to kar ti je rekla maserka mislim da seveda 100% drži. Men je rekel ortoped, da naj vzamem kakšno protibolečinsko tableto, če me bo preveč bolelo. Sicr ne vem kaj je mislil (lekadol,al kaj podobnega), vendar ti moram priznati da se tablet na veliko izogibam, saj raje potrpim, počivam ali grem telovadit.Jem tudi Bkompleks vitamine, pa moram priznat, da ko sem jih jedla 3krat na dan, tisti mesec bolečin sploh ni bilo, ko sem nehala , pa so se spet pojavile.Zdaj jem samo 1krat na dan, pa se mi zdi da ni nič boljš.Sicr se mi Bkompleks ne zdijo škodljivi, tko da ti jih priporočam….
Glede spanja…včasih se zbudim sredi noči s to bolečino v rami in po desni strani, zlo slabo spim. Potem sem tudi jst čist prav brez volje naslednji dan, depresivna in ne vem kaj bi sama z sabo.Sem pa ugotovila, da je moje počutje ful odvisno kok se naspim.Če se v redu, imam tut lep in bolj pozitiven dan.Spim v študentskih postelji, ki pa ni bog ve kaj:)Doma se vedno bolje naspim:)
Js sem poskusila tudi z hipnotizerjo, vendar nisma prišla daleč, ker sva srečanja odpovedala zaradi njegove preselitve in nadaljujeva maja,..tko da bo še zanimivo…
tukaj imaš moj meil:[email protected]. Poročaj kako in kaj in veliko sreče!lp

Dragi Lindfa in Gita, ali je katera od vaju rešila težave, jaz jih imam na levi strani telesa že dve leti in ne vem na koga naj se obrnbem, lep pozdrav!

Jaz imam čist isto kot punci…na desni strani me vse boli…začelo se je pa z glavo…

Lp. Jaz imam enak problem po desni strani najbolj pod lopatico in v glavo vcasis bi najraje znorel.
Bolecina je kod da imam celo desno stran oteceno tak topel pekoc obcutek imaste mogoce kakšen nasvet?

    Tudi jaz imam ze kaksno leto bolecine po celi desni strani. Najbolj cutim ponoci. Trenutno se posebej rama. Odkar so mi odstranili zolcnik imam tam zateklino. Je pa res, da imam tudi obrabljen desni kolk. Sem starejsa, a prej popolnoma zdrava, ogromno prehodila po hribih in caminu. Jem lekadol in movalis po potrebi.

Zdravo!

Jaz imam zelo podoben primer kot punci izpred let..desna stran telesa. Začelo se je pri glavi..da bolečino sedaj resnično vedno močno čutim, ker je ne bom rekla neznosna..ampak nadležna. Sedaj, ko se je dejansko cel čas zavedam, sem ugotovila, da je resnično cela desna stran v bolečini že leta. Samo sem opazila šele sedaj, ko je prišlo do glave..saj je zadnjih par mesecev neznosnih. Desna noga me že leta bolj boli kot leva, desno stopalo, desna meča..desna stran pod lopatico..najbolj pa bolečina na desni strani vratu in glave, katera doseže vrh ko sm utrujena. Tuki ko sm kao naspana in doma občutim bolečino..najbolj pa ko se sekiram, ko se osredotočim na njo pa itak ne popusti. Ne razumem več kaj se dogaja..

Lp se lahko pridružim pogovoru…

Imam neuromielitis optika zadnje 3 leta pa opažam bolečino kot pri išijasu …

Od desne točke nekje pri križu v desno nogo…

Nov simptom je pa da kot bi potekal boleč živec od stopala do glave še v nos na desni strani še glava me boli na desni strani…

Pri zdravniku še nisem bila se bom pa takoj naročila…

Me pa zelo skrbi bi mi lahko kaj svetovali…

Lp in hvala…

New Report

Close