Najdi forum

bolečine po artroskopiji kolena

Pozdravljeni,
pred dvemi dnevi sem imela artroskopski poseg v desnem kolenu in sicer: citiram izvid: delna sinovektomija in resekcija hipertrofirane medialne parapatelarne plike. Pri artroskopiji najdemo v sprednjem delu sklepa hipertrofirano sinovijalno ovojnico, ki jo delno reseciram. Pod pogačico najdemo hipertrofirano medialno parapatelarno pliko, ki jo reseciramo. Ostale strukture v sklepu so v mejah normalnega, meniski niso poškodovani.

Zdaj pa je prisotna zelo huda bolečina pri usedanju in dvigu iz nizke površine : postelje, wc školjke, zato me zanima kako naj zmanjšam to bolečino: ali hladim koleno in počivam z ležanjem, obremenjujem koleno samo z hojo po stanovanju in koliko Naklofenov na dan moram vzeti, da bo kaj pomagalo ali pa še kaj drugega, kaj priporočate in koliko dni jemanja? Ali moram uporabljati bergle, ker me zelo boli ko stopim na nogo? Koliko časa bo prisotna ta huda bolečina in kdaj naj začnem z razgibavanjem, kateri dan po operaciji? Hvala za odgovor.

Spoštovani,

Zdaj pa je prisotna zelo huda bolečina pri usedanju in dvigu iz nizke površine : postelje, wc školjke, zato me zanima kako naj zmanjšam to bolečino: ali hladim koleno in počivam z ležanjem, obremenjujem koleno samo z hojo po stanovanju in koliko Naklofenov na dan moram vzeti, da bo kaj pomagalo ali pa še kaj drugega, kaj priporočate in koliko dni jemanja?
Vsaj prvi teden po operaciji priporočam redno jemanje Naklofen duo kapsul po 1 na 12 ur ter zraven še Analgin tablet do 2 tableti na 6 ur po potrebi, kar bi moralo zadoščati.

Ali moram uporabljati bergle, ker me zelo boli ko stopim na nogo?
Priporočam uporabo bergel vse dokler ne boste aktivno popolnoma iztegnila koleno in dokler ne bodo bolečine v operiranem kolenu pri obremenitvi znosne.

Koliko časa bo prisotna ta huda bolečina in kdaj naj začnem z razgibavanjem, kateri dan po operaciji?
Huda bolečina bo zelo verjetno v nekaj dneh izzvenela. Če ne bo, priporočam pregled pri operaterju. Z razgibavanjem lahko pričnete takoj. Priporočam, da se obrnete na sodelavko fizioterapevtko dr. Renato Vauhnik, dipl. fth. – 041 753 913 ali [email protected].

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Hvala za odgovor.
Samo povejte mi še, ker sem na Analgin alergična, kaj bi lahko namesto Analgina vzela?
V bolnici nisem dobila bergel, tako da že 4 dni hodim po stanovanju brez bergel, vendar počasi – ali to uredi osebna zdravnica?

Lep pozdrav.

Spoštovani,

Analgin lahko nadomestite z Lekadolom do 2 tableti na 6 ur. Bergle lahko uredite preko osebnega izbranega zdravnika, lahko pa jih tudi kupite pri sodelavki fizioterapevtki, katere kontakte sem Vam posredoval zgoraj.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Pozdravljeni,
bolečine po artroskopiji kolena opisano zgoraj še vedno vztrajajo. Kljub razgibavanju kolena, nič ne pomaga, še poslabšalo se je stanje, tako da sama ne morem spet pokrčiti kolena, le pasivno s pomočjo fizioterapevtke. Kaj naj storim, ker se koleno ne iztegne, ko ležim je malo dvignjeno in zato ga podlagam z nizko odejo, ker drugače ne morem ležati na hrbtu. Kakšna vaja bi pomagala iztegniti koleno: delam dve vaji pokrčim do bolečine, da čutim rahel nateg in spustim, druga vaja: pa stopalo nazaj potegnem in potisnem koleno ob podlago – vendar ta me zdaj zelo zaboli in ne vem, če jo naj še izvajam? Ko stojim noga ni izravnana že več kot eno leto in zdaj koleno še bolj boli kot pred operacijo. Pri ortopedu sem bila in ne ve nič pomagati, samo tablete ki ne pomagajo ( dva naklofena na dan in dva analgina ) ali je razlog vnetje ali kaj drugega, ker koleno zateguje ali mišice ali kaj? Če pa hodim, pa še bolj boli, tako da sem praktično obležala po operaciji.

Hvala za odgovor.

Prosim za odgovor.

Lep pozdrav.

Spoštovani,

za vaje priporočam, da se obrnete na sodelavko doc. dr. Renato Vauhnik, dipl.fth. – [email protected], sicer pa priporočam pregled v naši ambulanti.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Pozdravljeni.  Imela sem atroskopijo kolena zunanjena meniakusa, čist navadana operacija..  Isti dan domov.. 7 dan sem šla v fitnes, šla 10min na kolo,  malo leg istension naredila 5kg..  Zdaj,  10dni od operacije me na zunanji strani kolena boli.. Sem kaj pretiravala in si nazaj poškodovala al je to navadna bolečina od operacije pač?

Pozdravljeni,

zelo verjetno ste le pretiravala.

Priporočam, da obiščete fizioterapevta, ki vam lahko oblaži bolečine in pokaže vaje, s katerimi boste varno razgibala koleno ter okrepila stegenske mišice.

New Report

Close