Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija Bolečine po 2. operaciji hernije

Bolečine po 2. operaciji hernije

Pozdravljeni.

 

Sem 3 tedne po drugi operaciji hernije diska L5-S1…dreveni oz. okoren je palec na levi nogi, boli oz. zateguje me od zadnjice pa vse dol po levi nogi…ko hodim nimam enakega občutka v levi nogi, kot desni.

Ne morem dolgo hoditi, stati na mestu, sedeti.

 

Kdaj lahko pričakujem izboljšanje in kako naj si sama pomagam k čim hitrejšemu okrevanju?

 

Jemljem vitamin B complex, Neuronal tablete in Nalgesin forte 550 mg. Ter tudi magnezij z vitaminom C.

 

Ker se pred kakšnimi 10. dnevi ob jemanju Dorete nisem mogla stopiti na levo nogo zjutraj, sem Doreto opustila. Hkrati sem se menila z ortopedom, ki je prisostvoval operaciji in mu omenila,da ne morem stopiti na levo nogo takrat in mi je rekel da naj jemljem Lyrica tablete. Dan ali dva za tem *opustila sem Lyrico), sem lahko stopila nato levo nogo in tako Lyrice nisem začela jemati.

 

Kaj mi svetujete za okrevanje? Je res samo potreben čas ali se naj zaradi stanja oglasim pri svojem ortopedu,ki me je operiral? Kontrolo imam šele v sredini julija 2022.

 

Hvala lepa.

 

LUCIJA

 

Spoštovani!

Zaenkrat je potrebno počakati, rehabilitacija po operaciji diskus hernije ponavadi traja vsaj 3 mesece. Predčasna kontrola zaenkrat ni potrebna, še naprej dajte jemati predpisano terapijo.

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close