Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Bolečine ob dojenju

Bolečine ob dojenju

Pozdravljeni,

dojim trimesečnega fantka. Začela sva odlično, že v porodnišnici se je super pristavljal, odlično dobiva na teži. Malo sicer cmoka, ampak baje nima priraščenega jezička in glede na krivuljo teže pediatrinja pravi, da je lepo pristavljen. V prvih tednih nisem imela klasičnih bolečin, bradavice so se mi očitno hitro utrdile.

Problemi so se začeli v zadnjem mesecu. Najprej z pogosto zamašenimi vodi in konstantnimi mlečnimi žulji, ki jih znam že sama sproti rešit, da se ne razvijejo naprej, ampak ostaja huda bolečina med dojenjem. Med dojenjem, pa tudi kar tako vmes se mi dogaja, da celotna bradavica čisto pobledi in se napne. Takrat kar precej boli tudi površina, predvsem pa notranjost bradavice.

Najhuje pa je kakih 10 minut po podoju, ko se začne trgajoča, malo pekoča bolečina, ki jo je težko locirati, ampak izvira nekje pri korenu bradavice in gre navznoter. Pomaga stiskanje ob korenu bradavice, ampak samo za kratek čas.

Nekako predvidevam, da so problemi povezani – stisnjenost v bradavici najbrž preprečuje polno prehodnost vodov ali kaj podobnega.

 

Da še omenim, da sem poskušala različne položaje dojenja, da bi izpraznil vse dele, pa ni bilo razlike, čez dan sem večinoma brez modrčka. Dojim na redne intervale, čez dan kar pogosto (maksimalno 3 ure), ponoči malo dlje, ampak na bolečino to nima posebnega vpliva. Mali je zelo hiter jedec, podoji se v kakih 10 min in dojke dobro izprazni. Kar pomeni, da je najbrž dojenje kar agresivno, ampak je tako že od samega začetka, zato ne vem, zakaj bi se težave začele šele kasneje.

Od krem uporabljam lanolin in občasno bepanten, ko so žulji akutni, ampak mislim, da je težava nekje v globini, zato te reči niti ne koristijo preveč.

Pardon za esejsko vprašanje, ampak ne vem točno, kaj od podatkov je pomembno. Vesela bom vsakega odgovora.

Pozdravljeni, poznam bolečino, ki jo opisujete. Zdi se, kot da se bradavica krči! Moja babica mi je bradavice obdelala z laserjem, ves čas pa sem uporabljala Silverette Cups:

Silverette Silver Cups 4.5cm | TORTORELLA Shop

Po približno dveh tednih je bolečina izginila.

Vse dobro za vas!

New Report

Close