Bolečine nad sramno kostjo
Lep pozdrav!
Imam težavo, pri kateri mi niti moja os. zdravnica niti ginekolog nista znala pomagati, zato se sedaj obračam na vas:
Noseča sem 30 tednov in to je moja prva nosečnost. Pred kakšnimi 3 tedni se mi je pojavila bolečina nad desno sramno kostjo, pravzaprav v “veliki sramni ustnici”. Občuti se kot bi imela nategnjeno kakšno mišico ali kito. Bolečina je dokaj močna, zaboli me vsakokrat, ko premaknem desno nogo, še posebej, ko nekaj časa sedim ali ležim, torej mirujem v istem položaju in potem vstanem. Takrat je bolečina zelo močna in že skoraj pekoča, kot bi se mi trgala mišica. Bolečina malo popusti po nekaj metrih, ampak preneha pa nikoli. Na levi strani niam bolečin.
Poskusila sem mazati z Naklofenom in nato še z Voltarenom, pa ni bilo nič boljše. Tudi mrzli in topli obkladki niso prinesli kakšnih sprememb.
Prosim vas, če mi lahko svetujete, kaj bi to lahko bilo in kako si naj pomagam (ali lahko vsaj vzamem kakšen analgetik – Lekadol ne pomaga) oz. kaj je vzrok za te bolečine, saj imam do poroda še 2 meseca in pol, si ne znam predstavljati, da bo bolečina prisotna še ves ta čas, poleg tega pa ta bolečina močno omejuje moje gibanje na svežem zraku in nabiranje kondicije za porod.
Hvala za odgovor in srečno!
Želim vam lep in uspešen dan!
Spoštovani,
v veliki sramni ustnici oziroma v sramni kosti pod njo so konča več različnih tkiv in se naraščajo tudi mišice. Katera in zakaj vas boli vam težko povem po pošti in brez pregleda. Prav tako vam iz istega razloga težko napovem, kako dolgo bo omenjena težava trajala. Lahko pa vas zanesljivo potolažim, da kar zadeva to področje, posebne “kondicije” za porod ne potrebujete.
zvečer lahko vzamete tramadol.